Tovább duzzad a Raiffeisen ingatlanalap

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 10:38

Augusztusban is mintegy 4 Mrd forintnyi friss tőke érkezett az Alapba, amellyel a teljes kezelt vagyon elérte a 72,5 Mrd forintot. Az Alap ingatlan-kitettsége 36% volt a hónap végén.

 
Augusztusban is mintegy 4 Mrd forintnyi friss tőke érkezett az Alapba, amellyel a teljes kezelt vagyon elérte a 72,5 Mrd forintot. Az Alap ingatlan-kitettsége 36% volt a hónap végén.
 
A hónap során ingatlan tranzakció lezárására nem került sor, de szeptember első napjaiban egy újabb budapesti iroda ingatlan megvásárlására kerülhet sor. Ezen felül az Alapkezelő előrehaladott tárgyalásokat folytat egy vidéki ingatlan megvásárlásáról is. A két tranzakció mintegy 3,7 Mrd forinttal növeli majd a jelenlegi 26,1 Mrd forintos ingatlan vagyont. Az Alap likvid eszközeinek szempontjából említést érdemlő esemény az MNB augusztus 22-i lépése volt, amelynek keretében a jegybank 50 bázisponttal 6,25%-ra csökkentette a alapkamatot. A lépés meglepetésszerű volt, hiszen bár a piac az év végéig 75 bázispontos csökkentést árazott, de azt három lépésben vélte megvalósíthatónak. A jegybanki lépést követően a piaci hozamcsökkenés szokás szerint nem állt meg (a kamatdöntés maga erősítette a kamatcsökkentési várakozásokat), a hónap végén az egy éves DKJ hozam már csak 5,7% volt. A forint a hónap során viszonylag stabil maradt az euróval szemben, közel az intervenciós sáv .erős. széléhez. Az Alap havi nominális hozama 0,74% volt, míg az indulás óta számított évesített hozam 12,68%.
A stratégia
Az Alapkezelő az Alap pénzeszközeiből ingatlanokat vásárol, az ingatlanokra nem fordított tőkét pedig likvid eszközökben tartja. Az Alap befektetési politikájának alapvető célja az Alap nettó eszközértékének folyamatos és tartós növelése értékmegőrző ingatlan vagyon kialakításával (ingatlanok vételével és eladásával) és azok hasznosításával (bérbeadásával), valamint új ingatlanok építésével. Az Alapkezelő az Alap tőkéjét nagyobb részben bérleti díjbevételt biztosító ingatlanok vásárlására fordítja, kisebb részben pedig tőkenövekedési céllal vásárol ingatlanokat. Hosszú távon cél a 80%-os ingatlanhányad tartása.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem