11 °C Budapest

A CIB Bank újabb sikeres kötvénykibocsátása

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 08:17

Rendkívül eredményesnek bizonyult a CIB Bank Rt. szeptember 5-i kötvénykibocsátása, amely már az uniós elveknek megfelelő új Tőkepiaci törvény előírásai szerint lebonyolított első hazai banki kötvénykibocsátás. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2005. augusztus 30-i határozatával engedélyezte a CIB Bank Rt. legújabb, 100 milliárd forint keretösszegű, CIB 2005. évi Kötvényprogram elnevezésű kötvényprogramját.

Rendkívül eredményesnek bizonyult a CIB Bank Rt. szeptember 5-i kötvénykibocsátása, amely már az uniós elveknek megfelelő új Tőkepiaci törvény előírásai szerint lebonyolított első hazai banki kötvénykibocsátás. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2005. augusztus 30-i határozatával engedélyezte a CIB Bank Rt. legújabb, 100 milliárd forint keretösszegű, CIB 2005. évi Kötvényprogram elnevezésű kötvényprogramját.
 Az új kötvényprogram keretében került sor a 2004 augusztusában indított, eredetileg 3 éves, de ma már kevesebb mint 2 év múlva, 2007 augusztus 12-én lejáró CIB 2007A jelzésű kötvények szeptember 5-i aukciójára. A CIB 2007A kötvénysorozatnak a 2005. szeptember 5-i kibocsátása már a hetedik rábocsátása volt. A 10.000 forintos névértékű kötvények a három hónapos bankközi hitelkamatláb (BUBOR) felett 0,3% kamatot fizetnek, így a papírok aktuális kamata a november 12-i kamatfordulóig 360 napos bázison számolva 6,7 százalék.
A felajánlott maximálisan öt milliárd forintnyi kötvény mennyiségre 8 milliárd forintot meghaladó vételi ajánlat érkezett a kötvény aukció során, amelyből 5 milliárd forintnyi ajánlat került elfogadásra. A felajánlott mennyiséget jelentősen meghaladó érdeklődés arról tanúskodik, hogy ezen instrumentumok rendkívül kedvező befektetési lehetőséget jelentenek a befektetők részére.
A CIB Bank eredményes értékesítési tevékenységnek és a sikeres kibocsátási stratégiának köszönhetően a CIB Bank által kibocsátott kötvények mennyisége rendkívül dinamikusan nőtt az elmúlt időszakban és a hetedik sorozatrészlet kibocsátása révén a CIB 2007A kötvényekből eddig kibocsátott teljes mennyiség mára már elérte a 36,5 milliárd forintot.
A CIB 2007A kötvények bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére, ami által a CIB Bank megfelelő másodpiaci forgalmazást biztosít a kötvényeknek. A tőzsdei bevezetésen túl a CIB a teljes fiókhálózatában történő folyamatos árjegyzéssel biztosít addicionális likviditást az általa kibocsátott kötvényeknek, ezzel segítve, hogy a befektetők - szükség esetén - a lejárat előtt is biztonságosan értékesíthetik az általuk megvásárolt kötvényeket. A folyamatos árjegyzés lehetőséget nyújt arra is, hogy a befektetők az aukció lezárultát követően is vásárolhassanak a kötvényekből, amelyre a CIB országos fiókhálózatának bármely egységében van lehetőség.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 4. 08:59
Újra összegyűlnek Budapesten a magyar televíziózás képviselői, hogy ünnepélyes díjátadó gálaesten ün...
Buxelliott  |  2024. március 4. 08:55
A hagyományos értelemben (nem elliotti) ék hozta a várakozást, az ék ideális célára teljesült. Ellio...
Holdblog  |  2024. március 4. 08:22
A nagy tőzsdei eszközosztályok közül már jó ideje a kriptodevizák és az amerikai megatech-papírok sz...
Bankmonitor  |  2024. március 3. 10:23
A mögöttünk hagyott héten is kitett magáért a Bankmonitor csapata: elhoztuk nektek a legfontosabb pé...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm