25 °C Budapest

A CIB Bank újabb sikeres kötvénykibocsátása

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 08:17

Rendkívül eredményesnek bizonyult a CIB Bank Rt. szeptember 5-i kötvénykibocsátása, amely már az uniós elveknek megfelelő új Tőkepiaci törvény előírásai szerint lebonyolított első hazai banki kötvénykibocsátás. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2005. augusztus 30-i határozatával engedélyezte a CIB Bank Rt. legújabb, 100 milliárd forint keretösszegű, CIB 2005. évi Kötvényprogram elnevezésű kötvényprogramját.

Rendkívül eredményesnek bizonyult a CIB Bank Rt. szeptember 5-i kötvénykibocsátása, amely már az uniós elveknek megfelelő új Tőkepiaci törvény előírásai szerint lebonyolított első hazai banki kötvénykibocsátás. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2005. augusztus 30-i határozatával engedélyezte a CIB Bank Rt. legújabb, 100 milliárd forint keretösszegű, CIB 2005. évi Kötvényprogram elnevezésű kötvényprogramját.
 Az új kötvényprogram keretében került sor a 2004 augusztusában indított, eredetileg 3 éves, de ma már kevesebb mint 2 év múlva, 2007 augusztus 12-én lejáró CIB 2007A jelzésű kötvények szeptember 5-i aukciójára. A CIB 2007A kötvénysorozatnak a 2005. szeptember 5-i kibocsátása már a hetedik rábocsátása volt. A 10.000 forintos névértékű kötvények a három hónapos bankközi hitelkamatláb (BUBOR) felett 0,3% kamatot fizetnek, így a papírok aktuális kamata a november 12-i kamatfordulóig 360 napos bázison számolva 6,7 százalék.
A felajánlott maximálisan öt milliárd forintnyi kötvény mennyiségre 8 milliárd forintot meghaladó vételi ajánlat érkezett a kötvény aukció során, amelyből 5 milliárd forintnyi ajánlat került elfogadásra. A felajánlott mennyiséget jelentősen meghaladó érdeklődés arról tanúskodik, hogy ezen instrumentumok rendkívül kedvező befektetési lehetőséget jelentenek a befektetők részére.
A CIB Bank eredményes értékesítési tevékenységnek és a sikeres kibocsátási stratégiának köszönhetően a CIB Bank által kibocsátott kötvények mennyisége rendkívül dinamikusan nőtt az elmúlt időszakban és a hetedik sorozatrészlet kibocsátása révén a CIB 2007A kötvényekből eddig kibocsátott teljes mennyiség mára már elérte a 36,5 milliárd forintot.
A CIB 2007A kötvények bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére, ami által a CIB Bank megfelelő másodpiaci forgalmazást biztosít a kötvényeknek. A tőzsdei bevezetésen túl a CIB a teljes fiókhálózatában történő folyamatos árjegyzéssel biztosít addicionális likviditást az általa kibocsátott kötvényeknek, ezzel segítve, hogy a befektetők - szükség esetén - a lejárat előtt is biztonságosan értékesíthetik az általuk megvásárolt kötvényeket. A folyamatos árjegyzés lehetőséget nyújt arra is, hogy a befektetők az aukció lezárultát követően is vásárolhassanak a kötvényekből, amelyre a CIB országos fiókhálózatának bármely egységében van lehetőség.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 09:59
Csökken az egyszersített közteherviselési hozzájárulás, azaz az ekho mértéke, valamint átmenetileg e...
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 06:23
“Mit jelent az, hogy feltenni a blokkláncra?“ A blokklánc egy olyan manipulálhatatlan ad...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 10:30