12 °C Budapest

Új tag a Befektető-védelmi Alapban

Pénzcentrum
2005. szeptember 1. 08:31

Az IC Bank Rt. 2005. augusztus 9. napjától a Befektető- védelmi Alap tagja. A Befektető-védelmi Alap tagja minden olyan gazdálkodó szervezet, amely a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye alapján biztosított tevékenységet jogosult folytatni. A Befektető-védelmi Alapnak jelenleg valamennyi befektetési vállalkozás és befektetési szolgáltatási tevékenységet végző hitelintézet,

Az IC Bank Rt. 2005. augusztus 9. napjától a Befektető-
védelmi Alap tagja.


A Befektető-védelmi Alap tagja minden olyan gazdálkodó szervezet, amely a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye alapján biztosított tevékenységet jogosult folytatni.

A Befektető-védelmi Alapnak jelenleg valamennyi befektetési vállalkozás és befektetési szolgáltatási tevékenységet végző hitelintézet, valamint portfoliókezelést végző befektetési-alapkezelő a tagja, árutőzsdei szolgáltató még nem csatlakozott az Alaphoz.

A Beva vagyonának fő forrását a tagjainak befizetései jelentik. A tagok egyszeri csatlakozási díjat, és évente éves díjat fizetnek a Bevának. További bevételi forrás a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által átutalt összeg, amely a Tpt. hatálya alá tartozó tevékenységgel kapcsolatosan a Beva tagjaira kiszabott felügyeleti bírságok 80%-a.

A Beva vagyona szolgál fedezetül a kártalanítási kötelezettség teljesítésére. Amennyiben a rendelkezésre álló összeg a kártalanításra nem lenne elegendő, a Beva igazgatósága rendkívüli befizetést rendelhet el tagjai terhére, illetve hitelfelvételről dönthet.


Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?