Mától jegyezhetők az új Raiffeisen alapok

Pénzcentrum
2005. augusztus 3. 09:15

Augusztus 3-tól 5-ig jegyezhető a Raiffeisen Alapkezelő két új alapja. A Raiffeisen Index Prémium Származtatott Alap és a Raiffeisen Filmtámogatási Alap is legalább 200 m Ft-ban kell hogy lejegyzésre kerüljön. Az alapok jegyei visszaválthatóak, határozatlan futamidejűek, melyek dematerializált értékpapírként kerülnek előállításra.

A Raiffeisen Index Prémium Származtatott Alapnál és Raiffeisen Filmtámogatási Alapnál is a minimális jegyezhető mennyiség jegyzésenként 100 m Ft. A jegyzési időszak 2005. augusztus 03-05.

A Filmtámogatási Alap nem az első konstrukció ebben a kategóriában. A Concorde Értékpapír Rt. a mozgóképtörvény és a társasági adótörvény adta lehetőségekre építve már korábban létrehozta Magyarország első filmfinanszírozási konstrukcióját, a Concorde Filmfinanszírozási Alapot. A konstrukció a magyar filmgyártást támogató vállalatok számára az adókedvezmény kihasználásának lehetőségét biztosítja, míg a filmkészítőknek nehezen elérhető pénzügyi forrásokhoz kínál hozzáférést.

A 2004. tavaszán életbe lépett Mozgóképtörvény megteremtette annak a lehetőségét, hogy a hazánkban készülő filmeket finanszírozó vállalatok társasági adókedvezményben részesüljenek. A nagyvállalatok a támogatásként kifizetett összeggel csökkenthetik a társasági adó alapjukat, és levonhatják azt a fizetendő társasági adójukból is. Az adókedvezmény alapját egy adott film Magyarországon felmerült gyártási költségének maximálisan 20%-a képezheti.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35