Közmunkásként húzza az igát a legendás sportoló: még mindig versenyezne, ha ki tudná fizetni

Pénzcentrum2022. július 31. 16:32

Bogár János mind a mai napig hazánk egyik legeredményesebb ultramaratoni futója, aki 1991-ben megnyerte a Sparthatlont, azt a 246 kilométeres futóversenyt, amielyet Athen és Spárta között szerveznek. Azonban hiába a csillogó sportkarrier az 57 éves bajnok kénytelen közmunkából élni az RTL információi szerint.

Bogár János 1991-ben nyerte meg a 246 kilométeres futóversenyt, a Sparthatlont. Azonban az 57 éves futó akármennyire is szeretne újra versenyezni sajnos nem tudja finanszírozni azt. Hiába a sportkarrier, alig tudja fenntartani magát.

A sportoló jelenleg a Miskolctól nem messze lévő Fancsalon él, ahol nemrég díszpolgárrá választották. Azonban a sikeres sportkarrier dacára is rendkívül szerény körülmények között: egyelőre közmunkásként kénytelen dolgozni ugyanis. Mindössze 66 ezer forintot keres, amit néha sikerül kiegészítenie, hogy ha sikerül más munkát is találnia.

Versenyzőként korábban sokkal könnyebb dolga volt, hiszen jól jövedelmeztek a sikerei. Ezért is tudott a világ szinte minden nagyobb versenyén elindulni.

Régebben egyszerűbb volt a helyzet, mert akkoriban frissebbek voltak az eredményeim, ráadásul jónak számítottak világszínvonalon is. A szervezők pedig segítettek annyiban, hogy nem csak mentesültem a nevezési díj alól, de sokszor repülőjegy is járt. Főleg Dél-Afrikába, Tasmániába, ahová szponzor híján szerencsém volt, mert az eredményeim alapján a repülőjegy és a szállás is benne volt. Így tudtam kihozni

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– mesélte a legendás maratonista. A futás mellett azonban mindig kénytelen volt munkát vállalni: hol asztalosként, hol heggesztőként helyezkedett el, de dolgozott Békéscsabán is a baromfifeldolgozónál. Bogár János Békéscsabára is futva járt: 40 kilométer oda, majd a 8-10 órás műszak után 40 kilométer vissza.

A mostani, közmunkás vezetéséből pedig nemhogy külföldi versenyekre, de a vezetékes vizet sem tudná bekötni az itt-ott omladozó lakásába. Párjával kénytelenek a kútból vizet nyerni, vagy hordják a vizet.

Címkék:
szegénység, közmunka, munkáltató, repülőjegy, elszegényedés, sportoló, maraton, közmunkaprogram, közmunka program, sportolók,