Magyar melósokat keresnek: közel 6 milliós fizetés, végzettség nem kell

Pénzcentrum2018. május 13. 19:00

Minden héten számtalan rövidebb-hosszabb cikk jelenik meg a Pénzcentrumon. Ha valamelyikről lemaradtál volna, most szerencséd van, mivel mutatjuk az elmúlt hét legérdekesebb, legolvasottab anyagait.

Nagyjából 250-300 ezer magyar dolgozhat az Egyesült Királyságban. Pontos adat nincs, de a brit statisztikai hivatal szerint a magyar munkavállalók fele a vendéglátásban dolgozik. Csakhogy épp az alacsonyan képzett munkavállalók aggódhatnak a Brexit miatt. Utánajártunk, érdemes-e még útnak indulnia annak, aki Nagy-Britanniában szeretne szerencsét próbálni, és kell-e tartania az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésétől a már ott élő és ott dolgozó magyaroknak.

A Bankárképző félévente készít felmérést a lakossági bankszámlák költségeiről; a legfrissebb, a bankok 2018. év március 31-én hatályos kondíciós listáinak díjai alapján készült jelentést ezúttal is a Pénzcentrumon publikáljuk. Az elemzés kitér a mobilapplikációk legfontosabb funkcióinak bemutatására is. De a kutatók nem feledkeztek meg azokról sem, akik a hagyományos bankolás hívei, így 5 ügyfélszegmensre (melyek pénzügyi szokásai merőben eltérnek egymástól) leképezve mutatják be a bankszámlacsomagokat.

Egyre inkább eltérően gondolkodnak a bérek transzparenciájáról a hazai cégek. A Pénzcentrum heti gyűjtése igazolja, a többségnél még mindig tabu a fizetésekről beszélni, de vannak már renegát vállalkozók, és állami intézmények, akik tesznek a berögződésekre.

Egyáltalán nem kell vagyonokat költeni azért, hogy a nap végén egy jó bort ihass. A Lidl polcain a szakértők által is elismert Portrait Garnacha Rose 2016-ot találhatod meg kevesebb mint ezer forintért.

Hónapok óta elérhetetlen a Nyugdífolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálata, rengetegen panaszkodnak amiatt, hogy hiába hívják a honlapon közzétett telefonszámokat, sokszor hetekig kell próbálkozni, míg végre sikerül ügyintézővel beszélniük. Többen számoltak be arról is, hogy az általuk küldött e-mailekre nem érkezik válasz. Kerestük az ügyben az illetékes Magyar Államkincstárat, amely szerint nincs semmilyen probléma az ügyfélszolgálattal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Európai Unióban évtizedek óta érlelődik a nyugdíjkatasztrófa. Magyarország helyzete valamivel jobb, mint az EU-s átlag, azonban az egyre súlyosasabb elöregedési mutatók itthon is magasak, így pedig csak idő kérdése, mikor robban a bomba.

A május elsejei hosszú hétvégét követően hozzávetőleg négy milliárd forint maradt a Széchenyi Pihenőkártyákra 2016-ban feltöltött, május 31-én lejáró összegekből. Viszont tömegek veszíthetik el a 2016-ban folyósított pénzt, ugyanis aki nem vásárolja le az összeget, az el is bukja azt.

Általában mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki nyaraló vásárlásra adja a fejét - főként a Balatonnál. Aki viszont bírja a kompromisszumokat, igazi kincsekre bukkanhat, akár az 5 millió forint alatti árszegmensben is. Szubjektív körkép következik a filléres balatoni nyaralók piacáról.

Címkék:
hrcentrum, karrier, fizetés, Balaton, nyaraló, munka, végzettség, melós,