TOP 10: ők a leggazdagabbak most Európában

Pénzcentrum2017. május 14. 15:02

A Sunday Times az idei évben is összeállította a leggazdagabbak toplistáját. Neves divatcégek és szupermarket óriás tulajdonosok is felkerültek a listára. Mutatjuk is közülük a leggazdagabb európaiakat.


10. Maria Franca Fissolo - 20, 7 milliárd font

A 76 éves olasz milliárdos Európa második legnagyobb cukrászipari vállalatának tulajdonosa. Michele Ferrero özvegye.

9. Axel Dumas - 22,2 milliárd font

A 46 éves Dumas 2013 óta irányítja a Hermès divatházát. Családjának még mindig 70 százalékos a részesdése a cégben.

8. A Henkel család - 22,5 milliárd font

Az 1876-ban alapított cég székhelyen Düsseldorfban, Németországban található. Sokan nem tudják, de a Henkel-hez köthető többek között a Persil mosópor is.

7. Ingvar Kamprad és családja - 28 milliárd font

A 91 éves, svéd születési Kampard nevéhez köthető az IKEA bútoráruház alapítása. A takarékos vállalkozó életútjáról korábban már a Pénzcentrum is részletesen beszámolt.

6. Ifj. Karl Albrecht, Beate Heister - 30, 5 milliárd font

A testvérpár az Aldi élelmiszerlánc társalapítójának, a 2014-ben meghalt Karl Albrechtnek gyermekei és örökösei. Aldiból már jelenleg több mint 10 ezer üzlet található, 18 különböző országban.

KATTINTS! Az Aldi-klán súlyos titkai: családi viszály és rejtőzködés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

5. Stefan Quandt and Susanne Klatten - 30, 8 milliárd font

A mesés BMW-vagyon örökösei 50 és 55 évesek. Az édesapjuk Herbert Quandt volt az, aki a BMW-t ipari óriássá változtatta.

4. Liliane Bettencourt - 31,8 millárd font

A 94 éves Liliane a L’Oreal igazi dámája. Gyermekeivel együtt még mindig 33 százalékos a részesedésük a kozmetikai cégben. Az üzleti ügyeket azonban már a gyermekek intézik, Bettencourt ugyanis demenciában szenved.

3. Sergey Brin - 33,4 milliárd font

A 43 éves Sergey Brin, egy orosz származású amerikai üzletember, aki a Google egyik alapító társtulajdonosa. Jelenleg a Google anyavállalatának elnöke és ezzel együtt a világ 14 leggazdagabb embere.

2. Bernard Arnault - 35,2 milliárd font

A 68 éves Bernard Arnault Franciaország leggazdagabb embere, az LVMH luxusmárkák cégcsoportjának vezérigazgatója. A cég többek között olyan márkákról ismert, mint a Louis Vuitton, a Christian Dior vagy a DKNY.

1. Amancio Ortega - 63,5 milliárd font

A 81 éves spanyol üzletember, Amanico Ortega alapította az Inditex divatcéget. A vállalkozást legtöbben a Zara ruhamárka miatt ismerhetik, de az Inditex alá tartozik még a Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Oysho, Stradivarius és Uterqüe is.

Loading...

Címkék:
karrier, európa, leggazdagabb, top 10 leggazdagabb ember,