Folytatódik a fészekrakó-mutyi: újabbb tárgyalás vár a csalókra

Pénzcentrum2013. október 10. 11:01

Hamarosan a Miskolci Törvényszék előtt folytatódhat másodfokon az első miskolci "fészekrakó" ügy tárgyalása, miután két vádlott kivételével valamennyi terhelt fellebbezett a nyáron rájuk kiszabott elsőfokú ítélet ellen.

A Borsod Online beszámolója szerint a Miskolci Járásbíróságon július elején született elsőfokú ítéletet egy ismert miskolci ügyvéd nevével fémjelzett tárgyaláson. A "fészekrakós" ügyben a bíróság az ügyvédet bűnösnek mondta ki két rendbeli, folytatólagosan, bűnsegédként elkövetett csalás bűntettében, továbbá öt rendbeli, bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében, amiért egy év hat hónap börtönbüntetést szabott ki rá, amit végrehajtásában négy évre felfüggesztett.

A kamarából már korábban távozott jogász mellett további 20 vádlottat talált bűnösnek a járásbíróság - többségüket csalás bűntettében és magánokirat-hamisítás vétségében -, akik szintén főleg felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kaptak. Az ítélet mindössze két vádlott esetében emelkedett jogerőre, a többiek felmentés illetve enyhítés, az ügyész pedig szigorúbb ítélet kiszabása miatt nyújtott be fellebbezést, így az ügy a Miskolci Törvényszék előtt folytatódik másodfokon.

 

Címkék:
karrier, fészekrakó, mutyi, magánokirat hamisítás,