A TV2 milliomos sztárját is gyötrik a sárga csekkek

Pénzcentrum2013. augusztus 25. 13:07

Rengetegen kérnek pénzt Hajdú Pétertől. A TV2 sztárműsorvezetője azonban a neki küldött sárga csekkek láttán sem tud mindenkinek segíteni.

"Szomorúan olvasom azt a rengeteg levelet, amelyben pénzt kérnek tőlem. Valaki köszönés nélkül már csak a villanyszámláját küldi el lefényképezve." - írta nemrég Facebook-oldalán Hajdú Péter.

Az ismert televíziós műsorvezető hozzátette: "Minden évben segítek egy pár családnak, de a keret sajnos véges. Azt pedig nem értem, hogy miután valakinek illedelmesen megírom, hogy nem tudok segíteni, miért küld el utána az anyámba és miért sérteget hozzászólásaiban. Nem miattam vannak problémái és nem is én fogom megoldani őket. Ismeretlenül is drukkolok és sok sikert kívánok nekik, még akkor is, ha ők most anyáznak!"

Sok gyermek is nélkülöz Magyarországon

Bár Hajdú Pétertől valószínűleg nem gyerekek, sokkal inkább szülők kérnek pénzt, szomorú statisztika, hogy Magyarországon minden második gyerek nélkülöz - írja az UNICEF júniusi jelentése.

Amennyiben "csak" a jövedelmet nézzük, a 2-2,2 millió magyar gyermek körülbelül 20-23 százaléka él szegénységben. Az adat azonban túlmutat a jövedelem alapján meghatározott szegénységnél, hiszen egyéb tényezőket is figyelembe vesznek.

Leginkább veszélyeztetettek a három, vagy több gyereket nevelő, illetve egyszülős családok, de nyilvánvalóan ott is nagyobb eséllyel élnek nélkülözésben, ahol nincs foglalkoztatott a háztartásban. Kiterjedtebb a gyermekszegénység a roma családokban is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezenkívül a lakóhely is meghatározó. Jelenleg 33 hátrányos helyzetű kistérség van hazánkban, ezek jellemzően Észak-Magyarországon, illetve az Alföld északi részén, a Dél-Dunántúl, valamint az Ormánság területén találhatók.

A kutatási eredmények szerint a jóllét/nélkülözés szempontjából különösen veszélyeztetettek azok a gyerekek, akiknek szülője alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli vagy egyedül gondoskodik gyermekéről. Főként, hogy a kutatás tapasztalatai szerint a szegénység öröklődik.

Címkék:
pénz, karrier, celeb,