200 munkanélküli kaphat állást a borsodi metropoiszban

MTI2013. április 17. 18:17

Az Új Széchenyi Terv segítségével 2,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., amellyel kétszáz új munkalehetőséget teremt Miskolcon és környékén.

A cég és a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG) keddi közleménye szerint a 6,3 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból komplex környezetkímélő technológiai fejlesztési stratégiát valósít meg a német cégcsoport.

A miskolci gyáregységet üzemeltető Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult és autóipari alkatrészek, indítómotorok, relék, valamint hajtóművek gyártásával foglalkozik.

A 2012-ben indult három projekt közül kettő, az újgenerációs gépjármű-levegőztetőrendszer befúvó motorjának gyártása és az új munkahelyek létrehozása és a komplex technológiafejlesztés ez év végéig lezárul. Az újgenerációs motorhűtőventillátor-meghajtó és fékrásegítő motor gyártása projekt 2014. június végéig tart.

A Magyarországon tizenegy leányvállalattal jelen lévő Bosch cégcsoport 2011-ben 134 milliárd forintra növelte forgalmát a magyar piacon, ez 13 százalékkal haladta meg a 2010-es eredményt. A cég 2012 elején 8000 munkatársat foglalkoztatott az országban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kutatás-fejlesztésre fordított forrásokat 2011-ben az előző üzleti évhez képest 18 százalékkal 13 milliárd forintra növelték.

 

Címkék:
karrier, miskolc,