Hány hosszú hétvége lesz még idén?

Pénzcentrum2012. augusztus 16. 13:08

Félidejénél tart a hosszú hétvégék éve: az idei évben kilenc hétvégét toldhatunk meg egy vagy több nappal - ebből öt még hátravan. Jön augusztus 20-a, a Balatonnál alig találni kiadó apartmant.

Tavaly októberben jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről. Idén öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket - igaz, ezeket előbb-utóbb le is kell dolgozni.

A tavalyi, hétköznapra eső ünnepnapokban szűkölködő esztendő után 2012-ben csak egy olyan ünnep (január 1.) volt, amelyik hétvégére esett. Így pihenéssel tölthetünk-tölthettünk kilenc hosszú hétvégét is: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a - hétköznapra eső, de a hétvégével együtt öt napos- karácsonyt is. Sőt - a szintén hétfői napra eső- december 31-e is pihenőnapként van elkönyvelve (igaz, ezt csak jövőre kell bedolgoznunk).

A hivatalos megfogalmazás szerint ugyanakkor a szabadnapokat szabályozó minisztériumi rendelet hatálya ezúttal sem terjed ki a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére.

Örülhetnek a hosszú hétvégéknek a szállásadók

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Szállás.hu online turisztikai szolgáltató kutatása szerint a belföldi turizmust tovább élénkítheti az idei munkarend, korábbi felmérésük szerint a megkérdezettek 51 százaléka szívesen utazik ilyenkor belföldre, további 3 százaléka pedig külföldre is örömmel kiruccan egy-egy hosszú hétvégére. Elsősorban a 35 év alattiak kelnek útra ilyenkor, az idősebbek otthoni pihenésre használják ki az időt.

A Pénzcentrum.hu úgy tudja, sok helyen már megteltek a szállodák, apartmanok az augusztus 20-i hétvégére, a Balatonnál például már alig találni kiadó nyaralót. Sok településen különleges programokkal, utcabálokkal készülnek a nyárzáró hétvégére.

Címkék: