Olcsón akarsz mérnöknek tanulni? Irány Zalaegerszeg

MTI2012. augusztus 2. 15:04

A pótfelvételi eljárás keretében felvehető valamennyi műszaki képzésen továbbtanuló hallgató esetében átvállalja Zalaegerszeg önkormányzata az első két félévi teljes térítési díjat - közölte a város alpolgármestere. Jó tanulmányi eredmény esetén a költségtérítéses hallgatók átkerülhetnek az államilag támogatott kategóriába.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének keretében Zalaegerszegen folyó mechatronikai mérnöki képzés kiemelt jelentőségű a város számára. A helyi műszaki felsőoktatás keretében képzett mérnökök iránt rendkívül nagy a kereslet a munkaerőpiacon, és az eddig végzett hallgatók mindegyike el tudott helyezkedni a helyben, a megyében vagy a régióban működő cégeknél - ecsetelte az MTI-nek Balaicz Zoltán, a zalai megyeszékhely alpolgármestere.

Az egyetem döntése értelmében a zalaegerszegi szakon pótfelvételire lesz lehetőség a költségtérítéses képzésre, amelynek összege 175 ezer forint félévenként. A jelentkezés határideje augusztus 10. Balaicz Zoltán kifejtette: mivel a város és Zala megye kiemelt területként határozta meg a szakiskolai, szakközépiskolai és felsőfokú műszaki (elsősorban gépipari, elektronikai és mechatronikai) képzések támogatását, ezért Zalaegerszeg önkormányzata úgy döntött, hogy az egyetemmel és a közreműködő partnervállalatokkal együttműködve átvállalja valamennyi pótfelvételis hallgató első két félévi költségtérítési díjának teljes összegét.

Jó tanulmányi eredmény elérése esetén a költségtérítéses hallgatók az első két félév teljesítése után átkerülhetnek az államilag támogatott kategóriába, így később sem kell térítési díjat fizetniük - tette még hozzá az alpolgármester.

Címkék: