A miskolci férfi drámája: felrobbantotta volna a plázát is

Pénzcentrum2012. április 6. 17:05

Délután két óra előtt elfogták azt a 41 éves férfit, aki nem kapott közgyógyellátási igazolványt a polgármesteri hivatal szociális osztályán, ezért a Miskolc Pláza felrobbantásával fenyegetőzött.

A MiNap Online információi szerint egy 41 éves, miskolci férfi közgyógyellátási igazolványt szeretett volna igényelni a polgármesteri hivatal szociális osztályán. Nem járt sikerrel, ezért dühében a Miskolc Pláza felrobbantásával fenyegetőzött.

Az esetről értesítették a rendőrséget, a Miskolci Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ egységei megfigyelés alá vették az épületet és a környékét. A területet nem zárták le, de ellenőrizték a járókelőket, figyelték a mozgásokat. Kora délután, nem sokkal két óra előtt sikerült elfogni a férfit, aki ellen a Miskolci Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - tudatta Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodavezetője a hírportállal.

Hogyan lehet igényelni a közgyógyellátási igazolványt?
A közgyógyellátásra való jogosultság megállapítására irányuló kérelmet a kérelmező lakóhelye szerint illetékes jegyzőhöz kell benyújtani. A kérelemhez formanyomtatványt kell használni, melyet az önkormányzat ügyfélszolgálati vagy szociális irodáján lehet beszerezni. A kérelemhez mellékelni kell:

1. A háziorvos igazolását (az erre rendszeresített formanyomtatványon). Amennyiben azonban csupán az eseti gyógyszerkeret megállapítása iránt nyújtanak be kérelmet, és az egyéni gyógyszerkeret megállapítását nem kérik, nincs szükség az orvosi igazolás csatolására.

2. Amennyiben alanyi jogon igénylik a közgyógyellátást, annak jogcímét igazoló iratot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

3. A jövedelemigazolásokat (alanyi közgyógyellátás esetén ezen igazolások nem szükségesek).

4. Amennyiben az önkormányzat rendelete alapján méltányossági alapon igénylik a közgyógyellátást, csatolni kell az önkormányzati rendeletben felsorolt egyéb igazolásokat is 63/2006. (III.27) Korm. rend. 35. § (1)-(2) bek.

Az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett kiskorú részére első ízben a gyámhivatal nevelésbe vételről szóló határozata alapján kerül megállapításra a közgyógyellátásra való jogosultság. Ekkor a gyámhivatal szerzi be a szükséges orvosi igazolást, majd az egy éves jogosultság lejártát követően a kérelmet a gyám nyújtja be, és az igazolások beszerzéséről is ő gondoskodik.

Címkék:
méltányossági kérelem,