Álommeló vagy börtön vár a Közel-Keleten?

Pénzcentrum2011. szeptember 6. 09:31

Magyarországon is toboroz légiutaskísérőket a Qatar Airways, szeretik a régiónkat hiszen a fiatalok könnyen csábulnak az "álom fizetés" hallatán. A jelentkezők nagy része viszont csalódik, 150-ből jó ha 5 felel meg a kiválasztás kritériumainak - írja a Népszabadság.

Mindenkit a fizetés vonz a 2011-ben legjobb légitársaságnak választott Qatar Airwayshez, 1000 dolláros alapbéren felül ugyanis a cég gondoskodik a szállásról, étkezésről, ruházkodásról. A repülési idő után napi díj és biztosítás is jár az alap fizetésen túl. Ezért viszont el kell viselni az ország körülményeit és szokásait a 3 éves szerződés időtartalma alatt.

Amennyiben ugyanis jól áll a kiskosztüm, vagy annak férfi megfelelője és állást kapunk a távoli ország légitársaságától 3 évi szobafogságra számíthatunk. A légiutaskísérők szállását éjjel-nappal őrzik, 10 után elhagyni csak engedéllyel lehet, amit persze nem az esti partihoz adnak. A vendégfogadás is korlátozott, évente két látogató megengedett, ellentétes neműek viszont ekkor is kizárva. 

 

Címkék: