Így bünteti pénztárosait a Tesco

Pénzcentrum2011. április 15. 11:32

Két hétig csak állva dolgozhattak a helyi Tesco hipermarket pénztárosai - az üzlet vezetése ezzel büntette őket, amiért nem voltak eléggé "fürgék és hatékonyak". A legkevesebb számlát kiadó pénztárosok neve minden nap szégyentáblára került, nagy piros betűkkel, a többiek ösztönzésére és okulására.

Az Új Szó c. napilap információi szerint a felvidéki város Tesco áruházában a közel két méter magas kasszás fiúk is naphosszat görnyedeztek a pénztárgépnél. Név nélkül az egyik szabadnapos alkalmazottól tudták meg, hogy a székeket két hete szedték össze, mert az üzlet vezetői nem bírták nézni, hogy amikor nincs vevő a kasszánál, a pénztárosok tétlenül ülnek.



Nagyobb térképre váltás

A kasszások heti 27,5 órát dolgoznak havi 280-300 euróért (75-80 ezer forint), de ha valaki a szégyentáblára kerül, akkor ebből is levonnak. Tiltakozni senki nem mer, mert féltik a munkahelyüket.

Lidl, Aldi, Penny: na ezért tarolnak nálunk a diszkontok - KATTINTS!

Olga Hrnciarova, az áruházlánc szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott: "sajnálatos félreértés történt a dunaszerdahelyi hipermarket vezetősége és az alkalmazottak között, de már rendezték". Mint elmondta, minden pénztáros dönthet, ülve, vagy állva akar-e dolgozni, és a szégyentábla is csak kommunikációs zavar volt". Tegnap délután már valóban minden pénztárgépnél volt szék.

Címkék: