Kiderült: ezért távozik a magyar Tesco-vezér

Pénzcentrum2011. február 8. 10:02

Január elején derült ki, hogy Per Bank, a magyarországi Tesco vezérigazgatója két éves magyarországi munkája után beszerzési igazgatóként folytatja tovább karrierjét Angliában, a teljes nagy-britanniai és írországi régió irányításáért felelős igazgatóság tagjaként.

Az áruházlánc akkori közleménye szerint a vezérigazgató a nemzetközi vezetők karrierútjának megfelelő előléptetést kapott (akik egy-egy pozícióban átlagosan 2-3 évet töltenek el).


Per Bank


A Napi.hu hírügynökségi forrásokra hivatkozva azt írja: a magyar vezető távozása azzal hozható összefüggésbe, hogy a brit Marks & Spencer (M&S) elcsábította a Tescótól Laura Wade-Geryt, aki az új posztján a nagy konurencia internetes üzletágának vezetője lesz.

Wade-Gery távozása a Tescónál is mozgást indított be a vezetők között, hiszen a szakembert eredetileg épp arra szemelték ki a brit szupermarket-láncnál, hogy az online divízió igazgatása után a brit non-food termékkör irányítását vegye át.

Utóbbi pozícióra már meg is van a szakember, aki cégen belülről érkezik. Március 1-jétől Per Bank, a Tesco magyarországi hálózatának vezetője tölti be ezt a posztot. Arról egyelőre nincs hír, hogy itthon ki váltja Banket, az új vezető személye azonban várhatóan a következő hetekben ki fog derülni. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: