Kitartott gyerekkori elképzelései mellett - övé lett az állás

Pénzcentrum2010. december 24. 15:32

Végre teljesülhetett az álma a fiatalembernek, aki még tizenöt évvel ezelőtt, nyolc évesen írt levelet a híres dániai játékgyártó üzemnek, ugyanis most másfél évtized elteltével végre megkapta régóta áhított állását.

Sam Johnston még nyolc éves korában írt levelet a világszerte igen sikeres Lego építőjáték gyárnak, amiben azt ecsetelte, hogy mennyire szeret játszani a vállalat által gyártott műanyag termékekkel és minden vágya, hogy ő is a cégnél dolgozhasson. A most 23 éves frissdiplomás legnagyobb álma megvalósult, ugyanis a levél megírás óta eltelt másfél évtized elteltével állást kapott az építőkocka gyártójánál, mint tervező.

A vállalat felfigyelt a fiatal diplomamunkájára, aminek témája szintén az építőjáték volt. A cég elmondása szerint minden állásinterjú alkalmával meg szokták kérdezni a jelölteket, hogy fiatalon játszottak e a termékkel és milyen emlékeik vannak róla. Azonban Sam esete mindenképp rendhagyónak számít, ugyanis még nem fordult elő, hogy valaki ennyire kitartott gyerekkori elképzelései mellett - mondták a vállaltnál.

 


1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapította vállalkozását, ami akkor még fajátékokat gyártott és csak két évvel később vette fel a "Lego" nevet. Azonban a vállalt csak 1958-tól állt át a ma ismert műanyag építőkocka gyártására. A játék sikerességét bizonyítja, hogy 50 év után az akkor készült elemekkel a ma gyártottak is kompatibilisek. 1970-re a Dániában található billundi székhelyű cégnél már több mint 900 alkalmazott dolgozott. Az elkövetkező évtizedek jelentős bővülést és új kihívásokat jelentett mind a játékgyártás, mind a marketing szempontjából. 1990-ben a vállalat bekerült a tíz legnagyobb játékgyártó közé, egyetlen európai cégként, így a Lego a 20. század legsikeresebb játékává nőtte ki magát, s a gyermekjátékok körében ma is az egyik legkeresettebb termék.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amióta belefogott a műanyag kockák gyártásába, a cég több ezer készletet jelentetett meg, különféle témák köré csoportosítva a készleteket. Mára a világhírű építőjáték gyártója a Lego Group alkalmazottainak száma több mint 5000 főre nőtt és 2009-es árbevétele megközelítette a 11,7 milliárd dán koronát. A világon több mint 130 országban forgalmazott játékokat Dánián és Csehországon kívül Mexikóban, valamint Magyarországon is gyártják.

 

Címkék: