Kicentizték a nyugdíjakat: mérlegen az első félév

Pénzcentrum2010. július 26. 12:02

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjbiztosítási alap első félévre vonatkozó bevételeit és kiadásait tartalmazó konszolidált mérlegét. Bár hat hónapot követően 7,99 milliárd forintos többletet mutat a költségvetési bevételek és kiadások egyenlege, ez csak a mérlegfőösszeg 0,27%-ának felel meg.

Költségvetési bevételek

A bevételi oldalon szereplő tételek teljesítésének többsége az időarányosan megfelelőnek mondható sávban mozog. A késedelmi pótlékok és bírságok (40,93%-kal), valamint a vagyongazdálkodásból származó bevételek (29,74%-kal) alulteljesítettek, ugyanakkor az előirányzott működési célú bevételek 78,90%-a már az első hat hónapban beérkezett.

A munkáltatók és a biztosítottak által fizetett járulékok teszik ki az összes bevétel 74,29%-át, a fennmaradó rész zömét (20,44%-át) a központi költségvetési hozzájárulások adják, amit az egyéb járulékok és az egyéb bevételek egészítenek ki.

Költségvetési kiadások

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A költségvetési kiadások tekintetében 27 bázisponttal alacsonyabb (49,58%-os) az előirányzatok teljesítése, ez okozza a bevételek és a kiadások 7,99 milliárd forintos pozitív egyenlegét. Az egyösszegű méltányossági kifizetésekre az időarányos összegtől már most 40 millió forinttal több folyt ki a kasszából, a vagyongazdálkodás előirányzott kiadásainak azonban csak a 11,72%-át költötték el.

Vezető hírünk: Meghalt a frankhiteles! Adósságot örökölnek tőle, pedig volt életbiztosítása

Címkék: