Milliárdos bírságra számíthat az illegális fémtelep

Pénzcentrum2010. július 2. 14:02

A Vám- és Pénzügyőri Hivatal Kaposvár járőrei fémkereskedelmi ellenőrzést végeztek egy Balaton környéki településen. Itt egy olyan telephelyet találtak, ahol fémkereskedelmi engedély hiányában végeztek fémkereskedelmi engedélyköteles tevékenységet.

Az ellenőrzés során több mint 21 tonna fémet - például gépkocsi karosszériát, mosógépek burkolatait, mosódobjait, illetve további vegyes fémhulladékokat - foglaltak le az eljáró pénzügyőrök, csaknem egy millió forint értékben.

A lefoglalással egyidejűleg közigazgatási eljárás indult, melynek végén a lefoglalt termék elkobzása, és közel 2 millió forint bírság kiszabása várható.

Budapesten a milliárdos bírság sem kizárt

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálatának és a Közép- Magyarországi Regionális Parancsnokságának munkatársai ellenőrzést tartottak egy budapesti fémkereskedelmi cég telephelyén.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a vállalkozó a tevékenységhez szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A pénzügyőrök lefoglalták a közel 4500 tonna fémhulladékot, illetve a gazdálkodó több "köbméternyi" dokumentációit. A tetemes iratmennyiség feldolgozása jelenleg is folyamatban van.

A várható bírság mértéke milliárdos nagyságrendű is lehet.

Címkék: