Rohanj a Postára! Még nincsenek komoly sorok

Pénzcentrum2010. május 20. 10:40

Tegnap délutánhoz képest egyelőre rövidebbek a sorok a budapesti postákon. A Pénzcentrum.hu által megkérdezett postahivatalok közül a legtöbbnél négy-öt fő várakozott ablakonként. Délutánra több embert várnak.

A ma meghosszabbított nyitva tartással üzemelő budapesti posták közül a Keleti pályaudvar mellett található postán telefonálásunkkor nem volt említésre méltó sor. A Nyugati tér közelében lévő 62-es postán elmondták, hogy hívásunkkor négyen-öten álltak egy ablak előtt, de esetenként 8-10 főre is duzzad az ablakok előtt várakozók száma. A Fogarasi úti Tescóban található 24 órás postán szintén négyen-öten várakoztak ablakonként, de elmondásuk szerint nagyon hullámzó, hogy éppen hányan állnak sorba.

APEH határidő! Időben érkezz a postára bevallási borítékoddal

Az Örs Vezér téren lévő 148-as postán hívásunk pillanatában 6 nyitott ablaknál összesen 10-en várakoztak. A Flórián téri postán pedig nem volt sor, de mint mindegyik más postahivatalban, itt is elmondták, hogy a helyzet percről percre változhat.

A hosszabbított nyitva tartással működő postákról itt olvashatsz: Bevallási roham - Meghosszabbított nyitva tartással készül a Posta

A bevallási borítékok címzéséről pedig a következő cikkben olvashatsz: Hova küldjed az adóbevallásod? Itt az APEH címlistája!

A gyorsabb ügyintézés érdekében érdemes a bevallás benyújtására szolgáló vagy otthon előre megcímzett borítékokkal érkezni a postai ablakok elé. A postákon nem lehet hozzájutni ingyenes bevallási borítékokhoz, azok a bevallási egységcsomagban találhatóak, vagy az APEH Ügyfélszolgálatokon lehet őket kérni.

Vidéken sem kell még várakozni

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ország több megyéjének egyes számú postájáról is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jelenleg nem kell hosszasan várakozni, kevesen vannak az ügyféltérben. Miskolcon 10 nyitott ablakra 18 várakozó jutott hívásunkkor. A borsodi megyeszékhelyen valamint Debrecenben és Szegeden az 1-es posta esete 7 óra helyett 8-ig tart nyitva. Győrben minden postahivatal a szokásos időpontban zár, az egyes számú posta este 6-kor, az Interspar postája tart nyitva este 8 óráig.

Az ország legkisebb városában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházán sincsen torlódás a város egyetlen postáján. A korábbi évek tapasztalatai alapján délután kettő után kell számítani megugró forgalomra. A pálházi posta fél négyig tart nyitva.

Címkék: