4,4 millió forintot loptak egy nyugdíjastól a trükkös tolvajok

Pénzcentrum2010. április 20. 12:02

10 ezer forintot adtak volna a trükkös tolvajok a 73 éves leányvári bácsi régi, rossz ereszcsatornájáért, de csak húszezres volt náluk. Az idős ember felváltotta a pénzt, ekkor kifigyelték a tolvajok és végül 4 millió 430 ezer forinttal távoztak a házból - írja a police.hu.

Tegnap a délelőtti órákban egy fehér furgon parkolt le a bácsi háza előtt. A gépkocsiból három férfi szállt ki és az udvaron található rossz ereszcsatorna után érdeklődtek. Kerek tízezer forintot adtak volna érte, a bácsinak felcsillant a szeme és az idegeneket betessékelte az udvarra.

Ekkor jött a már jól bevált szöveg, elindult a megtévesztés. A trükkösöknél természetesen csak 20 ezer forintos bankjegy volt, amit a bácsi elvett, hogy a házban felváltsa. A tolvajok kifigyelték, hogy honnan veszi elő a pénzét, így már csak a figyelmét kellett elterelni.

A kert végében található melléképületekhez csalták, a helyiségbe tessékelték, majd egy gyors mozdulattal az idős férfira hajtották az ajtót. Mire a bácsi kikecmergett a sötét melléképületből, a tolvajok felmarkolták a házban elrejtett pénzt és elmenekültek.

Címkék: