Újra mészároltak az olasz vadászok (durva fotók)

Pénzcentrum2010. március 11. 10:02

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai közúti ellenőrzést tartottak tegnap Nagylak térségében. Az ellenőrzés során az esti órákban a pénzügyőrök megállítottak egy olasz honosságú, olasz állampolgár által vezetett autót, melynek illegális rakományával a sofőr vélhetően az ország elhagyására készült.


A pénzügyőrök figyelmét felkeltette, hogy a jármű utasterében kalitkákban 9 példány élő madarat - tengelicet, kalandrapacsirtát, valamint berki, mezei és házi verebet - szállítanak, ezért további kutatás mellett döntöttek, amelynek során a jármű utasteréből és annak tetején elhelyezett csomagtartóból összesen 238 példány tollas, illetve kopasztott és fagyasztott madártetem: fehérgólya, vörös nyakú lúd, fenyőrigó, fürj, pacsirta, gerle került elő. Ezenkívül a vámosok találtak még a kocsiban 200 darab békatetemet is.


A szakértő előzetes véleménye alapján a megtalált állatok és tetemek védett fajokhoz tartoznak.


Az olasz állampolgár a védett fajok szállításához engedélyt bemutatni nem tudott, ezért a vámhatóság a 6,5 millió forintot meghaladó értékű szállítmányt lefoglalta, valamint az olasz sofőr ellen természetkárosítás bűncselekmény miatt eljárást indított.

Címkék:
természetkárosítás,