Most menj Angliába, ha ott akarsz dolgozni

Pénzcentrum2009. november 12. 15:32

Hamarosan szűkülhet azoknak az állásoknak a köre, amit külföldiek betölthetnek az Egyesült Királyságban, Gordon Brown ugyanis ígéretet tett, hogy szigorítani fog az ország bevándorlási törvényein.

A miniszterelnök szerint a bevándorlás már így is erősen lecsökkent és a törvényekkel csak biztosítani szeretnék, hogy a folyamat nem torpan meg, vagy fordul a visszájára. Ígéretet tett arra is, hogy megnehezítik az országban tartózkodó illegális munkások helyzetét, akik tanulóvízummal érkeztek Nagy-Britanniába.

Brown ígérete szerint végignézik a munkaerő-hiánnyal küzdő állások listáját és jópár foglalkozást kihúznak róla. Bár konkrétumok még nem születtek, a BBC szakértői szerint az egészségügyi dolgozókat, a szakácsokat és a mérnököket érinthetik a változások.

Gordon Brownnak nem a bevándorlással, mint jelenséggel van problémája, hiszen jó néhány szakmában elkelnek a képzett dolgozók. A közösség azonban érezni szeretné, hogy az újonnan érkezettek is elfogadják a Nagy-Britanniában való letelepedés felelősségeit: engedelmeskednek a törvényeknek, beszélnek angolul és fizetnek adót. (Ez utóbbit ugyanis a legtöbb illegális dolgozó "elfelejti".)

Címkék:
illegális bevándorlás,