Hitelkártyákat lopott a szépségkirálynő! Oda a korona

Pénzcentrum2009. október 1. 18:02

Önként lemondott a szépségkirálynői címmel járó koronáról a Miss Singapore World idei győztese, miután a helyi sajtó megszellőztette, hogy az előző munkahelyén hitelkártyákat lopott és átszámítva körülbelül 1 millió forint értékben vásárolt luxus-fehérneműket és egyéb árucikkeket.


Ris Low (Forrás: Reuters)

Ris Low egy egészségügyi intézmény dolgozójaként korábban legalább hét hitelkártyát lovasított meg. Átszámítva nagyságrendileg egymillió forint kárt okozott a kártyatulajdonosoknak, amikor ebből finanszírozta az aranyozott fehérnemű és mobiltelefon vásárlásait.

A szépségkirálynő nem várta meg a rendezvény szervezőinek felszólítását, hanem önként lemondott a koronáról, miután fény derült a bűncselekményre. A szépségverseny vezetősége még nem döntött arról, hogy ki képviseli Szingapúrt a decemberben, a Dél-Afrikai Köztársaságban megrendezésre kerülő megmérettetésen.

A hírek kiszivárgása után számos kritika érte a korábbi királynőt, gyenge angoltudása mellett a személyiségét is pellengérre állították. Az egyik fórumon annyit írtak róla, hogy külsőre valóban szép, de egy tolvaj mégsem képviselheti az országot az egész világ előtt.

Címkék:
szépségverseny, szépségkirálynő,