Elegáns irodát bérel havi 38,5 millióért az APEH

Magyar Hírlap2009. július 15. 09:17

Havi 38,5 millió forintért bérelnek helyiségeket az APEH munkatársainak egy fővárosi A kategóriás irodaházban. A bérleti díj 3 hónap alatt több mint 1,5 millió forinttal nőtt meg. Az irodaházat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő választotta ki az adóhatóságnak.

A Spirál I. Ingatlanfejlesztő Kft-vel márciusban aláírt, az APEH Közép-magyarországi regionális igazgatóságának 700 fős irodai elhelyezését biztosító szerződésben havi nettó 37 millió forint bérleti díj és havi nettó 9,9 millió forintos üzemeltetési költség áll.

Az irodaház kiválasztására még a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tett ajánlatot, a nyertest hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében választották ki. A lengyel anyavállalattal rendelkező ingatlanfejlesztő irodaházában a szerződés szerint 25 hónapra bérelnek helyiségeket, a megállapodás ezen felül további 5 hónapos opciós időszakot is biztosít.

Alig három hónap után módosították a szerződést és a havi bérleti díjat nettó 1,5 millió forinttal megemelték. Ezt azzal indokolták, hogy a kialakítás során többletköltségek merültek fel, valamint előre nem látható szervezeti változások történtek.

"Tavaly 1700 fővel bővül az adóhatóság létszáma, ezért volt szükség új irodákra. Az irodaházat nem az APEH, hanem a vagyonkezelő választotta ki, őket kell megkérdezni, hogy milyen indokok alapján döntöttek így." - mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A korábbi elképzelések szerint a helyszűkét a szervezet egy 2700 fős irodaház felépítésével oldotta volna meg, de ezt az elképzelést keresztülhúzta a válság. Időközben az éves prémium második részletének kifizetése is veszélybe került, emiatt sztrájk előtti hangulat uralkodik az APEH-ben.

Címkék:
hiro,