Így kereshetsz pénzt a testeddel: munka nélkül, legálisan

Pénzcentrum2009. április 14. 05:40

Olyan megoldásokat mutatunk, amelyekkel bárki kereshet egy kis mellékest, csak a teste kell hozzá. Természetesen nem illegális dolgokról van szó, és nem is kaphatunk érte milliókat -sokkal inkább ötletet adunk azoknak, akiknek minden forint számít.

Van egy kis szabadidőd - esetleg munkanélküli vagy- és azon gondolkozol, hogyan lehetne egyszerű pénzhez jutni? Néhány hasznos tipp, talán Neked is bejöhet!

1. Adj vérplazmát!

Két állomást is működtet Magyarországon a Plazmaferezis Állomás Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Társaság. Így Budapesten, a 7. kerületben, és Debrecenben is jelentkezhetünk vérplazma-vételre.

Az úgynevezett plazmaferezis emberi vérplazma nyerésére szolgáló eljárás, amely különböző gyógyszerek (hivatalos megfogalmazásban gyógyszergyártási körülmények között tisztított plazmakészítmények) előállításához szolgáltat alapanyagot. Így készítenek a vérplazmából például vérzékenység, immunrendszeri zavarok elleni szereket.

 


Egy speciális készülék segítségével kizárólag plazma levételére kerül sor, egy alkalommal maximum 800 ml plazma levétele történik, amit a szervezet 72 órán belül pótolni képes. A gyakorlatban az eljárás olyan, mintha vért adnánk, csak a leadott vér vissza is kerül a szervezetbe.

A vérplazma az emberi vér alkotórésze, amelyért semmiféle ellenérték nem adható és nem fogadható el. Ugyanakkor a plazma-donornak a rendszeres rendelkezésre állás miatti időveszteség és az úti költség miatt nyújtott kárpótlás jár, ez pedig 1400 forintot jelent alkalmanként, készpénzben. Aki egészséges, és megfelel a feltételeknek -amelyek nagyjából hasonlóak a véradáséhoz- akár 10 naponta is adhat vérplazmát. Így egy év alatt elvileg akár 50 ezer forint is összejöhet. A budapesti állomás minden hétköznap 7.30-tól 17 óráig van nyitva, a procedúra maximum egy órát vesz igénybe.

2. Adj vért!

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, férfiak évente akár 5-ször, nők maximum 3-szor adhatnak vért. Két véradás között legkevesebb 56 napnak kell eltelnie.

Egy véradással -amely során nagyjából 450 ml vért vesznek le tőlünk- akár három beteg gyógyulását is elősegíthetjük.

Más országokkal ellentétben azonban hazánkban nem kapnak pénzt az önkéntes véradók. Az Országos Vérellátó Szolgálat a Pénzcentrumnak ezt azzal indokolta, hogy a térítésmentesség alapfilozófiája az, hogy a donort semmilyen anyagi érdek nem fűzheti a véradáshoz, csupán a segíteni akarás motiválhatja. Az anyagi térítés bizonyos szituációkban, bizonyos embereket esetlegesen betegségük eltitkolására ösztönözhetné.

Ugyanakkor úgy látják, a mutatók semmivel sem jobbak a magyarországi adatoknál azokban az országokban, ahol térítéses a véradás. Ez a rendszer pedig biztosan nem fog változni, hiszen az önkéntesség és térítésmentesség az EU országok véradási szabályozásának egyik alapelve.

A véradók Magyarországon -míg korábban például sört vagy üdítőt kaptak- néhány éve már egy 500 forintos hideg étkezési utalványon vásárolt élelmiszerrel, illetve csokoládéval pótolhatják az elvesztett kalóriát.

3. Adj mintát egy spermabankban!

Az Egyesült Államokban a spermaeladás jövedelmező: 60-100 dollárt (13-22 ezer forintot) is fizetnek érte. Értesüléseink szerint ez az összeg az Európai Unióban és Magyarországon is hasonló nagyságrendű.

Bár a spermaadományozás feltételei egyszerűnek tűnnek, mégis szigorúak, és a jelentkezők többsége fennakad a rostán. A donor például nem hordozhat genetikailag öröklődő betegségeket, és mentálisan is teljesen egészségesnek kell lennie.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Egy donornak átlagosan 3-6 alkalommal kell mintát adni. Magyarországon 4 sikeres terhességig lehet egy donor anyagát felhasználni.

4. Add el a hajadat!

A haj is felértékelődik az ínséges időkben. Amerikában a haj vételével-eladásával foglalkozó internetes oldalakat felkeresők száma 20 százalékkal emelkedett az utóbbi két hónapban. A haj eladási ára ott 2 ezer dollár (436 ezer forint) körül van, de a hírek szerint az árak annyira zuhantak, hogy már 750 dollárért (163 ezer forint) is eladnak egy hosszú hajfonatot.

Magyarországon természetesen nincsenek ilyen magas árak. Egy budapesti bevásárlóközpontban található fodrászüzletben úgy tájékoztattak: hosszúságtól, sűrűségtől, és a haj súlyától függően 6 és 15 ezer forint közötti összeget kaphatunk fürtjeinkért. Általában csak 40 centiméternél hosszabb copfokat vesznek át, és -talán kissé meglepő módon- nagyjából ugyanannyi férfi adja le hosszú tincseit, mint amennyi hölgy.

Információink szerint a magyar parókakészítők kimondottan az európai hajakat keresik, de a piaci árakat az elmúlt hónapokban komolyan befolyásolták az olcsónak számító, mégis jó minőségű, orosz piacról érkező alapanyagok.


5. Tetováltass magadra reklámot!

1-2 évvel ezelőtt óriási szenzációként járták be a világsajtót azok a képek, amelyeken vállalkozó szellemű emberek egy-egy cég logóját vagy hirdetését tetováltatták magukra. A speciális gerillamarketingnek nevezhető jelenségnek - információink szerint- Magyarországon még nem igen akadtak követői, bár néhány éve egy kereskedelmi rádió azzal kampányolt, hogy ha valaki magára tetováltatja emblémájukat, élete végéig ingyen mehet be a csatorna által rendezett koncertekre.

 


Egy, a Pénzcentrumnak nyilatkozó reklámszakember szerint ez a dolog működhetne is akár Magyarországon, azonban csak néhány hétig lenne szenzáció. Az pedig kérdéses, hogy a médiafigyelem lecsengése után mennyire lenne értékes a hirdetés.

Ugyanakkor a reklám értéke nagyban függene attól is, mennyire látható helyen van. Értelemszerűen nagyobb figyelmet kaphat -és ezáltal többet érhet- egy arcon, homlokon vagy kézfejen levő ábra.

Azt, hogy ezzel mennyit kereshetnénk szakértőnk sem tudta megítélni, becslése szerint egymillió forintnál nagyobb összegben semmiképp sem érdemes gondolkodni.

 

Címkék:
gerillamarketing,