Meglepetés a devizahiteles a banki levélben - heti összefoglaló

Pénzcentrum2015. április 12. 17:32

A héten utánajártunk, mi a teendő, ha tévedésből érkezik a számlánkra pénz. Megmutattuk, hol lesznek az új szupertraffipaxok, illetve beszámoltunk egy devizahitelesről, aki igencsak meglepődött, amikor kibontotta az elszámoló levelét. Ezek a 15. hét Pénzcentrumos hírei. A cikkek elolvasásához kattints a címekre!

Kisebb szívrohamot kapott, mikor meglátta a bank levelét a devizahiteles
A devizahiteles elszámolás szabályai szerint a bankok nem emelhetnek kamatot a forintosítás során. Egy olvasónk viszont az elszámolási értesítőjében kamatemeléssel szembesült. Lehet, hogy mégis megemelkedhet a kamatunk?

Milliókat utalnak tévedésből: rajtad is kattanhat a bilincs
Naponta több alkalommal történik téves utalás, de vajon mit kell tennünk, ha a mi számlánkra érkezik plusz pénz?

Mutatjuk, hol lesznek az új szupertraffipaxok - országos lista!

Előkerült egy lista, amelyen elvileg azok a helyszínek találhatók, ahol a rendőrség beveti majd az új szupertraffipaxokat. Mutatjuk, hol lesz érdemes vigyázni!

Most kiderül: tényleg jól járunk az elszámolással?
A legtöbb banki elszámoló levél április folyamán fog megérkezni a devizahiteleseknek, de már most is több százezren kapták meg az értesítőjüket. A Pénzcentrum mutatja, mire kell figyelni a levél elolvasásakor, és melyik szám mutatja a legjobban, hogy mennyire jártunk jól a devizahiteles mentőcsomaggal.

Ezek a devizahitelesek egy fillért sem kapnak vissza
Az év egyik legfontosabb pénzügyi híre volt, hogy bedőlt a DRB bankcsoport. A bankok csődjével a devizahitelesek is rosszul járhatnak, konkrétan lecsúszhatnak az elszámolásról. A Pénzcentrum utánajárt, hogy milyen esélyeik vannak a DRB-devizahiteleseknek.

Örömhír a nyugdíjasoknak: pénteken pénz áll a házhoz!

Apró öröm: áprilisban nem kell 12-éig várni arra, hogy utalják a nyugdíjakat.

TOP 10: ide költözz, ha sokáig és egészségesen akarsz élni
Aligha nevezhető megnyugtatónak a magyar lakosság egészségügyi helyzete. Finoman fogalmazva is egy szakadék van a legegészségesebb nemzetek és Magyarország között.

Az 5 legnagyobb hiba az állásinterjún: talán ezért nem sikerül?

Sokan nem értik, miért nem hívják be őket az állásinterjú második körére. Most elmondjuk, mit utálnak igazán a HR-esek.

Lebuktak a boltosok: a kuponos napokon is trükköznek

20-30-50 százalékos kedvezményekkel találkozhatnak a vásárlók ezen a hétvégén több bevásárlóközpontban is. A kuponos akciók hatalmas tömegeket vonzanak, de érdemes figyelni a részletekre is.

Örülhetnek a H&M magyar vásárlói: itt a nagy újdonság

Óriásszereplő lépett ma az online piacra: a H&M csütörtökön elindította ruházati webshopját Magyarországon.

Tesco: kiderült, melyik városban lesz még házhoz szállítás

Budapest és Szeged után újabb nagyvárosban indítja el Online Bevásárlás szolgáltatását a Tesco. A Pénzcentrum értesülései szerint Győrben folytatja a házhoz szállítási terjeszkedését az áruházlánc.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar lottózók titkai: ezért fizet mindenki így
A magyar társadalom készpénzmentes fizetési szokásokhoz való viszonyát mi sem mutatja jobban, mint a készpénzzel, illetve a bankkártyával vásárolt Ötöslottó szelvények aránya.

Neked is lehet luxusnyugdíjad, csak jó helyre kell születni

Magyarországon tízezrek élnek 50 ezer forint alatti nyugdíjból, míg Ausztriában a nyugdíjminimum 250 ezer forint feletti. A Pénzcentrum megnézte a környező országokban adható legkisebb nyugdíjat, akadt azért olyan hely is, ahol még nálunk is kevesebbet kapnak.

A magyar sztárok fényűző élete: luxus Ciprustól Los Angelesig

Nemcsak a leggazdagabb magyar, Gattyán György enged különleges betekintést hétköznapjaiba, de a legtöbb hazai híresség is szívesen tesz közzé fotókat mindennapjaiból valamelyik közösségi portálon. A húsvéti hosszú hétvégét például a legtöbben nem itthon, hanem egy méregdrága külföldi luxusúton töltötték. Ezúttal ezekből szemezgettünk.

Aggasztó: magyar családok százezrei élnek 78 ezer forintból

Érdekes képet ad a magyar családok anyagi helyzetéről az a kutatás, amit pénteken publikált a TÁRKI. Az átfogó felmérés szerint 1,7 millió ember él jövedelmi szegénységben: ijesztő, hogy évek óta nem csökkent a szegények száma.

Így utazd körbe a Földet a lehető legolcsóbban
Ha egzotikus, távoli helyekre szeretnénk eljutni, rengeteget kell spórolnunk. A reülőjegyet olcsóbbá tehetjük, ha okosan foglalunk, azonban még mindig tengernyi kiadás vár ránk: például a biztosítás, a szállás, és valamit ennünk is kell. Szerencsére ez utóbbi kettő költségeinek csökkentésén is ügyeskedhetünk, mutatjuk, hogyan!

 

Címkék:
hitel, mnb, devizahitel, elszámolás, levél, top 10 leggazdagabb ember,