Mi ez a hosszú sor az OTP előtt? Fotók

Pénzcentrum2014. március 27. 15:03

Hosszú sorokról kaptunk képeket: az OTP Bank egyik budapesti fiókját bojkottálják.

FRISS! Reagált az OTP Bank
Az OTP Bank a Pénzcentrum.hu-t az alábbiakról tájékoztatta: "A bankfiók magánterület, amelyre az ügyfelek zavartalan kiszolgálása és az ügyféladatok biztonsága érdekében egyedi biztonsági szabályok vonatkoznak. Ezek a szabályok kizárják például, hogy bármilyen célból - előzetes engedély nélkül - kép- vagy hangfelvétel készüljön.

A bankfiók területén politikai rendezvény vagy demonstráció nem tartható.

A fiókvezető mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy amennyiben nem látja biztosíthatónak az ügyféladatok biztonságát és az ügyfelek zavartalan kiszolgálását, korlátozza az ügyfélforgalmat, vagy szükség esetén bezárja a fiókot.

A konkrét esetben a fiók átmeneti bezárását - a fiókvezető kérésére - rendőri intézkedés előzte meg, erre azért volt szükség, mert a politikai rendezvény résztvevői benyomultak a bankfiókba és kameráikkal felvételeket készítettek."


"Bojkottálja" az OTP Bank egyik budapesti fiókját a "Nem adom a házamat" nevű bankellenes mozgalom.


Amint az a szervezet Facebook-oldalára feltöltött képekből is látszik, a demonstrálók hosszú sorban várakoznak az OTP Nyugati téri fiókja előtt - a Pénzcentrum.hu információi szerint ez az egyik legnagyobb alapterületű bankfiók Magyarországon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szélsőséges, bankellenes akcióiról elhíresült szervezet Facebook-oldalán az alábbi felhívást tette közzé: "Hosszú sorok kígyóznak az OTP Bank nyugati téri fiókja előtt, a bank 12 óráig bezárta a kapuit, a fiókvezető kizavarta az ügyfeleket, majd kiírták, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel bizonytalan ideig be is zárnak! Mindenki aki tud jöjjön ki, vagy menjen ki lakókörzetében a legközelebb eső bankfiókhoz, és érdeklődjön aktuális banki ügyletével kapcsolatban, de FIGYELEM! - Egyedül senki ne menjen, 10-15 fő kell egy banki ügyintézéshez, rokonok, ügyvédek, pénzügyi szakemberek, mert ezek csalnak.."

A csoport korábban már több bankellenes tiltakozást, akciót is kezdeményezett. Vezetőjük, Póka László Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt éhségsztrájkolt, és többször tüntettek már bíróságok - például a Kúria épülete - előtt is. A mai demonstráció sem egyértelműen a devizahitelesek érdekvédelmének szolgálja, részben politikai megmozdulásnak is felfogható. Mindenesetre érdekes, hogy a főszervező kezében egy nemzeti színű szalaggal átkötött csákány látható...

 

Címkék:
hitel, devizahitel, bank, otp,