Álbankot nyitott a magyar csaló

Pénzcentrum2012. május 31. 09:05

Álbankot alapított egy 58 éves magyar férfi, aki az Erste Bank nevéből vett kölcsön egy szót - írja a Blikk.

Az Erste-Invest Általános Vagyonkezelő, Integrációs és Szolgáltató Szövetkezet országszerte hirdette magát. B. Imre területi igazgatókat vett fel, megbízva őket, hogy minden megyében igazgatóságokat hozzanak létre országszerte. Igazgatókkal, területi képviselőkkel, ügyintézőkkel együtt több százan dolgoztak B.-nek. Mesés kamatot ígértek, így egymásnak adták a kilincset az emberek, és hozták a pénzüket - írja a lap.

B. Imre semmilyen könyvelést nem vezetett, nem jelentett be egyetlen dolgozót sem, és nem fizetett egyetlen fillér adót sem.

2009 végére mindenki számára világossá vált, hogy átverték. Feljelentések születtek, és végül 2010-ben letartóztatták a férfit. Azóta is előzetes letartóztatásban ül.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete előtt sem ismeretlenek a mesés hasznot ígérő pénzügyi vállalkozások. B. úr esete csak annyiban különbözik ezektől, hogy ő a legnagyobb bankok egyikének nevét felhasználva "gyűjtötte" a pénzt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: