Fiókokat zár be és munkatársakat küld el az MKB

Pénzcentrum2012. április 26. 13:03

Fő stratégiai szegmenseinek megerősítése és működésének hatékonyabbá tétele mellett a veszteségtermelő tevékenységek leépítésére összpontosít az MKB Bank a továbbra is kedvezőtlen működési környezetben. Ennek jegyében megválik romániai érdekeltségétől, karcsúsítja fiókhálózatát, és a változó körülményekhez igazítja költségszintjét - közölte az MKB.

A célok eléréséhez létfontosságú az eddigieknél karcsúbb, átgondoltabban kialakított szervezeti keretek megteremtése 2013 végére: egy kétéves költségcsökkentési program keretében az MKB Bank több mint 8 milliárd forinttal szállítja lejjebb jelenlegi költségszintjét. A banki szervezet karcsúbbá tétele egyfelől várhatóan 8 kevésbé jövedelmező bankfiók működésének szüneteltetésével, másfelől 165 fős létszámleépítéssel jár együtt.

Az MKB Bank új stratégiájának végső célja, hogy a bank egy kiegyensúlyozott jövedelmezőséget, a tulajdonos számára megfelelő tőkearányos megtérülést biztosító, saját lábán is megálló pénzintézetté váljon. A nem könnyű célkitűzések teljesítésére három-öt éve van a banknak, miután fő tulajdonosa megerősítette, hogy ezen időintervallumon belül nem várható az MKB Bank értékesítése. A stratégiai célkitűzések teljesítéséhez a BayernLB minden szükséges erőforrást és támogatást megad, amit a legutóbbi, ez év februárjában lezajlott, 62 milliárd forintnak megfelelő tőkeemelés is igazol.

Címkék: