Lecsúsztál a végtörlesztésről? Van még esély pénzt szerezni

Pénzcentrum2012. január 9. 11:19

Már csak kevés banknál lehet végtörlesztésztő hitelt találni, a devizakölcsönök rendezéséhez szükséges összeget így sokan kénytelenek személyi kölcsönből előteremteni, melynek költsége magasabb, de az ügyintézés hónapok helyett csak néhány nap. Mennyivel kell többet visszafizetni, ha személyi kölcsönből végtörlesztünk, mikor éri meg ezt a lehetőséget választani?

Január 30-áig kell bemutatnia a hitel igazolására szolgáló papírokat a végtörleszteni vágyóknak, ha ezt nem teszik meg, nem rendezhetik a tartozásukat a csökkentett árfolyamon. Az idő szűkös, a bankok a legtöbb esetben már nem is fogadnak be végtörlesztő hitelkérelmet, a teljes ügyintézés továbbnyúlna a törvényben rögzített január 30. határidőn és a már eddig beérkezett kérvények elbírálása is túlterheli őket. Érdemes lehet tehát fontolóra venni a személyi kölcsönöket is, leginkább a saját forrás kiegészítéseként.

 

A banki hitelek közül csak a személyi kölcsön maradt mindazoknak, akik ilyen későre halasztották a döntést. Minél tövább halogatja valaki a döntést, annál valószínűbb, hogy nem tud már jelzáloghitelből végtörleszteni.  Leginkább kisebb összegek esetén érheti meg a személyi kölcsön. Ha nincs saját forrás, akkor megéri várni az új árfolyamrögzítésre, hiszen már 14 százalék körüli kiváltó hitel THM-nél sok esetben az a jobb választás. A jelenlegi személyi kölcsönök pedig egyáltalán nem versenyképesek az új árfolyamrögzítéssel kiegészített devizahitelekkel.

 

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanazon összegű hitelek esetén nagy különbség van a havi törlesztőkben és a teljes visszafizetett tartozásban is. Az 5 évre felvett 3 millió forint esetén közel egymillió a legkedvezőbb ajánlatok összehasonlításakor. Már kevés bank kínál viszont végtörlesztő hitelt, ezek díjai sem alacsonyak, megérheti várni az új árfolyamrögzítésre még azoknak is, akik csak magas költségek mellett tudnak jelzáloghitelhez jutni. Az új árfolyamrögzítés feltételeiről és előnyeiről korábbi elemzésünkben már írtunk. 

Elemzés: Végtörlesztés vagy az új árfolyamrögzítés?


Címkék: