Ez fájhat a magyar családoknak, filléres lakásárak - a hét hírei

Pénzcentrum2011. november 27. 18:36

Ismét izgalmakban gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 47. hete a kötelező gépjármű felelősség-biztosítás jegyében telt szerkesztőségünkben. Tematikus cikkeinkben a végéhez közeledő kampány számos kulisszatitkába beavattuk olvasóinkat. Természetesen számos egyéb témával foglalkoztunk még. Többek között megmutattuk, hogy filléres lakásárakat hozott a végtörlesztés, s bérkompenzációval sokak fizetése emelkedhet jövőre. Pénteken pedig a Moody's hitelminősítő döntése borzolta a kedélyeket, mely kapcsán megmutattuk, miként is hat a leminősítés a magyar családok pénztárcájára. Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Így lehet több a fizetésed jövőre
Az utolsó pillanatban további engedményt adott a kormány a jövő évi béremelésekhez nyújtott adókedvezményben: azok után is igénybe vehetik a munkáltatók, akik több munkahelyen dolgoznak egyszerre. Megkötés ugyanakkor, hogy nem számít új alkalmazottnak az, aki korábban akár egy napig is az adott munkáltató kapcsolt vállalkozásában dolgozott. A minisztérium szerint a bérkompenzáció 100 milliárd forintot visz el a költségvetésből, az adószakértő viszont úgy számol, hogy ennek legalább a duplájába kerül, ha egyértelmű szabályok mellett minden munkáltató él a lehetőséggel.

Filléres lakásárakat hozott a végtörlesztés
A végtörlesztés hatására - ha nem is nagy számban - de megjelentek a piacon a nyomott árakon kínált ingatlanok. Bár már csak alig egy hónap maradt - a végtörlesztés lezárása után szűkülhet a kínálat - addig is érdemes lehet szétnézni a filléres ajánlatok között azoknak, akik lakásvásárláson gondolkodnak, hiszen a sokszor piaci ár alatt kínált ingatlanok később igencsak jó befektetésnek bizonyulhatnak.

Ennyire fájhat a magyar családoknak a Moody's lépése
Fájdalmasan érintheti a magyar családokat a Moody's leminősítése: a forint gyengülése, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése tovább növelheti a devizahitelesek terheit.

Egy hónap van hátra karácsonyig: így vásárolunk idén
Egy hónap van hátra karácsonyig: a kereskedők már hetek, hónapok óta készülnek a vásárlási csúcsszezonra, az üzletek megteltek a potenciális ajándékokkal és az ünnepi készülődés kellékeivel. A vásárlók azonban nem tűnnek túl optimistának: minden negyedik ember lemond az ajándékozásról, sokan már az ünnep utáni leértékelésre készülnek. Tervek, álmok és remények: ilyen lesz a karácsony 2011-ben.

40 millió a tét: így szervez póker kupát egy állami monopólium
Mióta a kormány ellehetetlenítette a legtöbb hazai pókerterem működését, először rendeznek hazánkban 40 millió forint összdíjazású póker tornát. Bár a szervező, vagyis a Szerencsejáték Zrt. fő célja, hogy hagyományt teremtsen, az eseményből származó bevételek aligha fogják ezt indokolni rövidtávon. Mindazonáltal a társaság egyértelmű állásfoglalása szerint a póker továbbra sem más, mint szerencsejáték. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a társaság jól értelmezi-e a szerencsejáték törvényt - a gyakorlat azt mutatja, hogy ez egyáltalán nem biztos.

Tematikus hetünk a kötelező gépjármű felelősség-biztosítás és a végéhez közeledő kampány jegyében telt. A témát feszegetve számos fontos információra, illetve érdekességre felhívtuk olvasóink figyelmét. Nemrég indult videó aloldalunkon is a témába vágó kérdésekre válaszoltak szakértők, melyeket IDE KATTINTVA tekinthetsz meg. Cikkeinket pedig az alábbi linkek segítségével érheted el:

Nem akarsz fizetni? Százezreket is bukhatsz

Súlyos baleset, összetört autók: mire fizet a biztosító?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ne maradj le a biztosítóváltásról - indul a visszaszámlálás

Ki fizeti meg valójában a kormány új adóját?

Óriási mínuszok, hatalmas bónuszok: mikor nyersz a legtöbbet?

 

Címkék:
lakásárak,