Álomhitelt kap a magyar rendőr: a kormány ajándéka a zsaruknak

Pénzcentrum2011. július 18. 04:44

Milyen kedvezmények lesznek? Állami támogatást nyújtana a kormány a rendőröknek a lakáscélú, devizaalapú hiteleik kiváltásához - áll a Pénzcentrum.hu birtokába került rendőri életpályamodell-tervezetben. Akár önrész nélkül is felvehetnének lakáshitelt a rendőrök, amelyhez az állam nyújtana kezességet. A törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát nem haladhatná meg.

A hivatásos életpályamodell tervezet fontos elemei azok a kompenzációk, amelyek biztosításával az állam elismerné a hívatásos szolgálatban töltött időt. Ösztönözni kívánja a hivatásos állományba tartozókat hosszabb, egész életpályára kiterjedő szolgálatvállalásra. Ezzel több évtizedre is a szakmához kötheti a frissen végzett rendőr bakákat.

A lakhatási feltételek javítása fontos pontja a tervezetnek, több elképzelés segít a lakáshoz jutáshoz, albérlet fenntartáshoz, sőt a már meglévő devizahitel kiváltására is lehet majd lehetőség. A szolgálati helyen vagy ahhoz közeli lakhatás biztosítása. A lehetőségek függvényében ez a pénzbeli támogatások szélesítését, rugalmasabbá tételét jelenti, másfelől a lakáshoz jutás közvetlen elősegítését.

A tervezetben foglalt elképzelések:

1. Az adható munkáltatói kölcsön összegének növelése, feltételeinek rugalmasabbá tétele, nagyobb visszafizetési kedvezmények biztosítása.
2. Az állami támogatású lakáshitelek törlesztéshez a letöltött szolgálati idő arányában növekvő munkáltatói támogatás bevezetése.
3. Önrész nélküli lakásvásárlási hitel biztosítása állami kezességvállalás mellett, kedvezményes kamatozással.
4. A gyermekvállalással összefüggő kedvezmények növelése a lakáscélú hiteleknél,
5. A lakáscélú deviza alapú hitelek törlesztéshez, illetve a hitel kiváltásához állami/munkáltatói támogatás biztosítása.
6. Lakásbérléshez, albérlethez rugalmasabb és nagyobb összegű támogatás.
7. Lakáshoz jutás lízing konstrukcióban történő biztosítása munkáltatói közreműködéssel.

A nem pénzbeli lakhatási támogatások:

a. Az egyes önkormányzatokkal megállapodunk önkormányzati bérlakások szolgálati lakás céljára átengedése (bérlőkijelölési jog biztosítása) a bérlő kötelező lakáscélú előtakarékosság vállalása mellett,
b. A rendészeti szervek kezelésében levő garzonházak, albérlőházak kapacitásainak növelése,
c. Idős, rászoruló szolgálati nyugdíjasok elhelyezése kedvező térítési díjú nyugdíjas otthonokban.
d. Megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a belügyi bérlőkijelölésű önkormányzati bérlakást az abban lakó hivatásos állományú megvehesse,
e. A 15 évnél hosszabb idejű kmb-s szolgálatból kikerülő részére a munkaköri lakás helyett másik bérlakás biztosítását meg kell oldani.

A lakáscélú hitelek támogatásánál alapvető cél és követelmény, hogy a törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát ne haladja meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

A 2010-es alapbéreket figyelembe véve, a 20 százalékos korlátozás egy két gyerekes (hasonló keresetű feleség) család esetén 50 - 60 ezer forintos törlesztőrészletet tehet lehetővé. Ez 20 éves futamidő esetén akár 8 millió forintos hitelt is jelenthet. A vidéki állomáshelyek közelében ez az összeg elég is lehet egy ekkora család számára. A fővárosban viszont a karrierjük elején lévőknek nagyobb segítség lehet az albérletek támogatása.

 

Miből fizetik? Rendőr fizetések.

Címkék: