Nyugdíjasokat vertek át a trükkös hitelkérők

MTI2011. április 20. 20:02

Új trükkel verik át a gyanútlan öregeket a Dunántúlon. Két győri és egy abdai polgárt keres a rendőrség, trükkjük újszerű, de könnyen kivédhető lett volna.

A csapat azzal kereste meg tavaly későbbi áldozatait, hogy tisztes hozamot ígér, ha kisegítenek hitelre szoruló embereket, amíg azok bankkölcsönhöz jutnak, s visszafizetik a felvett pénzt. Az ígéret szerint a kölcsönt felvevők lakására, házára biztosítékként jelzálogjogot jegyeztethettek volna be a hitelezők - mondta el Kocsis Tünde alezredes, szóvivő szerdán az MTI-nek.

Két nő ellen - mivel eddig nem sikerült megtalálni őket - elfogatási parancsot adtak ki, a másik két gyanúsított szabadlábon védekezhet. Hozzátette: keresik azt a férfit és azt a nőt, akik a szerződéskötéskor a hitel felvevőiként jelentek meg, de - mint az később kiderült - hamis iratokkal igazolták magukat.

Az áldozatok megbíztak az elkövetőkben és abban a két személyben, akiket hitelfelvevőként mutattak be nekik. Mindenkit óva intünk, hogy hasonló esetben bárkinek is hitelt adjon.

Címkék: