Sorra zárnak be a bankfiókok

Pénzcentrum2011. április 7. 08:32

Számos hazai pénzintézet húzza szorosabbra a nadrágszíjat, melynek nyomán karcsúsodik a honi bankfiókállomány - írja a Napi Gazdaság.

Összesen 49 egységgel lett szegényebb a múlt évben a magyarországi bankszektor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adatai szerint. Az előrejelzések arról tanúskodnak, hogy idén újabb karcsúsításra lehet számítani.

 


Az elmúlt pár napban a CIB Bank összesen 7 fiókjánál húzta le végleg a rolót. A K&H is 8 fiók bezárását tervezi az idei évben, mely karcsúsítást már meg is kezdte a mindszenti bankfiók március végi bezárásával.

Természetesen akadnak hálózatok, akik a terjeszkedés mellett teszik le voksukat. Az AXA nemrég nyitotta meg 25. ügyfélcentrumának kapuit, de a UniCredit nagyszabású terve, miszerint 120 új fiókot nyitna hazánkban egyelőre távolinak tűnik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: