Kik kapják a K&H dolgozók millióit?

Pénzcentrum2010. november 9. 15:32

A K&H Csoport számos engedménnyel segít azoknak az ügyfeleinek, akik a vörösiszap által sújtott térségben élnek. A Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen lakó ügyfelek kérésére a Bank 6 hónapi törlesztési haladékot ad a lakossági hitelekre, ezután az ügyfelek további törlesztés könnyítési lehetőség közül is választhatnak. Ha az ügyelek bankkártyája megsemmisült az áradatban, a fiókokban ugyanolyan feltételekkel vehetnek fel pénzt a számlájukról, mintha bankkártyát használnának. A Bank nem számít fel díjat a kártyák letiltására és pótlására, vagy a bankszámla kivonatok újranyomtatására. A K&H Biztosító 150 000 forintos gyorssegélyben részesíti lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleit. A K&H Csoport munkatársai is felajánlásukkal segítették a bajba jutottakat, az így összegyűlt 3 826 000 forintot a K&H megduplázza.

Az egész ország összefogott, hogy enyhítsen a bajba jutottak gondjain, így a K&H is szeretne segíteni a maga eszközeivel, ezért úgy döntött, hogy széles körű kedvezményekkel támogatja azokat az ügyfeleket, akik K&H jelzáloghitellel, autó- vagy lakásbiztosítással rendelkeznek és károsultak a vörösiszap katasztrófában. A K&H a térségben élő ügyfeleinek hat hónapig felfüggesztheti hiteltörlesztéseik fizetését, amíg rendeződnek a körülményeik. Ezek után igényük szerint átstrukturálja kölcsöneiket, valamint fizetéskönnyítő megoldásokat keres.

Jelentős engedmény, hogy a biztosítási kifizetéseiket közvetlenül a lakás helyreállítására fordíthatják azok is, akik nem a K&H-nál kötöttek lakásbiztosítást, akkor, ha jelzáloghitel van az ingatlanon. Több károsultnak annyi ideje sem volt, hogy a személyes holmiját magához vegye, a bankkártyáját is elvitte az iszapömlés. Nekik ingyen tiltja le, és pótolja a bank a kártyájukat. Addig sem maradnak azonban készpénz nélkül az ügyfelek, hiszen a fiókokban ugyanolyan feltételekkel vehetnek fel pénzt a számlájukról, mintha bankkártyát használnának. Szintén fontos kedvezmény, hogy az áradásban teljesen megsemmisült gépjárművek biztosítási díjait teljesen elengedi a K&H Biztosító.

A K&H lakossági jelzáloghitellel rendelkező károsultak részére a K&H biztosítja a szerződésmásolatok, tartozás igazolások és bankszámla kimutatások ingyenes másolatát. Így a későbbiekben az ügyfelek akkor is tudják majd igazolni kifizetéseiket, ha az eredeti papírok elvesztek a katasztrófában. Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely térségében az esetlegesen elmaradt lakossági hiteltörlesztések behajtását is szünetelteti a bank.

A lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek számára a K&H Biztosító egyszeri 150 ezer forintos gyorssegélyt utal át. Bár az iszapár nem számít természeti katasztrófának, így nem tartozna a lakásbiztosítási szerződés keretébe, kárigény esetén a biztosító felméri a károkat és megbecsüli az ingóságok kárértékét, hogy segítse a károsultak kártérítési eljárásait.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A K&H Csoport munkatársai is saját ügyüknek tekintették a károsultak megsegítését és felajánlásukkal segítették a bajba jutottakat, az így összegyűlt 3 826 000 forintot a K&H megduplázza, és az így megemelt összeget juttatja el a Magyar Vöröskeresztnek.

 

Címkék: