Nyomozás indult a Provident hitelezése miatt

Pénzcentrum2010. augusztus 29. 14:02

Csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a gyorskölcsöneiről ismert Provident ténykedésével kapcsolatosan - mondta Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere.

Hogy vádemelés is lesz-e az ügyben, vagy ejtik azt, várhatóan csak októberre derül ki. Mali Zoltánt egyéb akciói mellett azért is ismerik országosan, mert néhány éve harcot hirdetett a gyorskölcsönökkel foglalkozó cégek ellen.

A TV2 és az RTL Klub a Provident miatt tiltotta le Drávapiski polgármesterét?

Sokak mellett ő is tett azért, hogy decemberben az Országgyűlés elfogadta azt a módosítást, miszerint egy ember egy évben legfeljebb egyetlen 65%-nál nagyobb teljes hiteldíjmutatóval (THM-mel) rendelkező hitelt vehet fel. Igaz, az eredetileg tervezett THM-plafon, azaz maximált THM kikerült a módosításból a szavazás előtt.

Így törlesztenek a devizahitelesek és a forintadósok - íme a számok!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mali mostani mellett most azt állítja, hogy a Provident munkatársai a THM-en túli befizetéseket hajtanak be ügyfeleiktől, ráadásul e többletbefizetéseket nem regisztrálták, amikor új számítógépes rendszert vezettek be. Feljelentését a polgármester hét tiszacsegei ügyfél, és egy üzletkötő állításaira alapozza, amelyeket a rendőrség jelenleg is vizsgál.

Címkék: