Dupla törlesztőrészlet miatt dühös a frankhiteles celeb

Pénzcentrum2010. augusztus 17. 05:20

Az elszabadult árfolyamok miatt megugrott havi törlesztőrészletek hónapról-hónapra számos magyar család kasszáját ürítik ki, de a válság a hírességeket sem kíméli. A leginkább a TV2-n futó kórházas sorozatból ismert - de korábban a Barátok köztben is feltűnt - Szorcsik Viktória is a megemelkedett havi kiadásairól vallott a Magellánnak adott interjújában.

A 31 éves színésznő két évvel ezelőtt vágott bele a lakásvásárlásba, a vételár kiegyenlítéséhez deviza alapú lakáshitelt vett igénybe. Az induló havi törlesztőrészlet 60 ezer forint volt, ami nem okozott gondot, mivel nagyon futott a szekér. Akkor a legkeresettebb lapok címlapjain szerepelt, azóta viszont kiírták a Jóban-rosszban sorozatból és az általa vezetett 10! című műsor is megszűnt.


Szorcsik Viktória

A havi törlesztőrészlet az árfolyam- és kamatváltozások miatt egészen 106 ezer forintig emelkedett, ami teljesen felborította a művésznő költségvetését. A befizetésre váró csekkek havi szinten 230-240 ezer forintot tesznek ki, így a színésznőnek olyan dolgokról is le kellett mondania, amiket korábban vígan megengedhetett magának.

Ezt a pénzt valahogy elő kell teremteni, ezért most a saját előadásával járja az ország színházait és kisebb fellépéseket is vállal. Korábban legalább annyi spórolt pénzzel rendelkezett, hogy egy-másfél évig akkor se legyenek anyagi problémái, ha elveszíti a munkáját, mára azonban úgy is elfogytak a tartalékok, hogy a művésznő nem él nagylábon.

Különböző spórolási praktikák bevetésével a színésznőnek sikerült úgy átcsoportosítania a pénzeket, hogy legalább évi egy tengerparti búvárkodás és egy erdélyi út a nehézségek ellenére is beleférjen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Százmilliós széfet nyitott Sebestyén Balázs? Képeken az Év Háza

Címkék: