Az AXA felfüggeszti a devizahitelezést Magyarországon!

Pénzcentrum2010. június 22. 12:02

Az AXA Bank Europe SA úgy döntött, hogy július 16-i hatállyal felfüggeszti a devizahitelezést Magyarországon.

Az AXA azokra a közelmúltban történt jogszabályi változásokra reagálva hozta meg döntését, amelyek gyakorlatilag befagyasztották a devizahitelezési piacot. Az AXA tisztában van vele, hogy az új kormány az új kezdeményezésekkel, valamint a lakossági devizahitelezés megszüntetésével a banki hitelportfóliók valutaszerkezetét kívánja javítani.

Banki svájci frank hitelek (2004-2010) - az utolsó mohikán is megadta magát

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe tavaly elsőként adott lendületet a forinthitelezésnek az átlátható, referenciakamatként a mindenkori 12 havi BUBOR értékéhez kötött kamatozású HAZAI jelzáloghitel 2009. szeptember 16-i bevezetésével. A HAZAI jelzáloghitel sikere bizonyítja, hogy az AXA jó időzítéssel, a helyes irányba mozdult el. Ezzel a lépésével mintegy elébe ment az ügyfél igények megváltozásának, hiszen a magyar fiók által folyósított hitelek többsége jelenleg forintban történik.

A magyar piac és a jogi feltételek változása esetén, különösen akkor, ha a szabályozás egészséges hatósági keretrendszert biztosít a védett eurohitelek számára, az AXA készen áll arra, hogy felülvizsgálja az eurohitelezéssel kapcsolatos álláspontját.

Címkék: