Hitelkártya aranyfedezettel: aranyrúd és érme is jöhet!

Pénzcentrum2010. március 3. 11:02

Az arannyal rendelkező amerikai banki ügyfelek két legyet üthetnek egy csapásra, ugyanis az egyik hitelkártya kibocsátó vállalja a nemesfém páncélteremben történő őrzését, ugyanakkor cserébe meg is növelheti az ügyfelek hitelkeretét.


A közelmúltban piacra dobott "Gold Bullion Card" (aranyrúd hitelkártya) előnyös lehet az ügyfeleknek, ugyanis a hitelkártya segítségével úgy használhatják a pénzüket, hogy a fedezetként felajánlott arany egy biztonságos banki trezorban pihen.

Az arany piaci értékének emelkedése az ügyfelet illeti meg, miközben a nemesfém a hitel fedezeteként szolgál. A hitelkeret maximuma a letétben elhelyezett arany piaci értékének 75%-a lehet. A bankok hitelkockázatát jelentősen csökkenti az aranyfedezet, ugyanakkor közvetve az ügyfelek is hozzáférhetnek a befektetett vagyonukhoz.

A letét biztonságát a banki trezorok garantálják, a kártyával kapcsolatban sem kell semmi szokatlanra számítani, ugyanolyan és ugyanúgy működik, mint egy hagyományos hitelkártya.

Ez a lehetőség praktikus azoknak, akik pénzhez akarnak jutni, de a birtokukban lévő aranyról nem szeretnének lemondani, valamint akik aranyba szeretnének fektetni, de annak ellenértékét fel szeretnék használni a mindennapi kiadásokra.

Címkék: