1217 milliárddal indulhatnak lakást venni a Fundamentások

Pénzcentrum2010. február 18. 12:40

Az elmúlt évben újabb mérföldkövekhez érkezett a Fundamenta-Lakáskassza, a társaság a válság ellenére több fontos területen is bizonyított. 2009-ben sikerült megtartani a munkatársi állományt, szinten maradt a lakástakarék termékek értékesítése, ugyanakkor nőtt a cég eredménye.

A 2009-es évben előbb a mérlegfőösszeg, majd a befektetés-állomány, az év utolsó hónapjában pedig a betétállomány is átlépte a 200 milliárd forintos lélektani határt.

A lakossági betétállományt nézve már a tíz legnagyobb hitelintézet között szerepel a Fundamenta, ügyfélszám tekintetében a negyedikek, mérlegfőösszeg alapján pedig a 17. pozíciót foglalják el.

A társaság az elmúlt 12 évben számos paraméter alapján meghatározó jelentőségű szereplővé nőtte ki magát a magyar lakásfinanszírozási piacon.

A válság következtében felértékelődtek a megtakarítási termékek a lakosság számára, de a hazai piac 12%-os lefedettsége még messze elmarad a nyugat-európai 40-45%-tól. A bővülésnek tehát van tere, a Fundamenta szerint a következő 4-5 évben megduplázódhat a lakástakarék szerződéssel rendelkező ügyfelek száma.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2009-ben 138 ezer darab lakástakarék szerződést kötött a társaság, ami alig maradt el az előző évi 141 ezer darabtól. Kiemelkedőnek tekinthető, hogy a partnerbankoknak közvetített és a saját hitelezéssel együtt a bankrendszer teljes forint alapú lakáshitelezésének a 10,64%-a a Fundamentához kötődik.

Címkék: