Terítettek a bankok: felforgattuk a kártyáikat

Pénzcentrum2009. október 21. 05:40

Negyedmilliós kártyalimit, OTP Bank, FHB A hazai kereskedelmi bankok hitelkártya kínálatának és állományának áttekintése során megállapítást nyert, hogy a legtöbb aktív hitelkártyás ügyféllel az OTP Bank rendelkezik, de százezer feletti ügyfélkörrel rendelkezik a Budapest Bank és CIB Bank is, miközben az átlagos hitelkeretek 150 ezer és 500 ezer forint között szóródnak, a legjellemzőbb a negyedmilliós limit.

A pénzintézetek válaszaiból kiderült, hogy sokuk számára még mindig a bankfiók az elsőszámú értékesítési csatorna, de egyre többen élnek a direkt-marketing adta lehetőségekkel, valamint számos bank számára különös jelentőséggel bír a partneri értékesítés.

A bankokat ezúttal nem a hitelkártyákra vonatkozó speciális igénylési feltételekről és az azokhoz tartozó kondíciókról kérdeztük, hanem arról, hogy mekkora ügyfélkörrel bírnak, milyen széles kínálattal rendelkeznek, melyik a leghatékonyabb értékesítési csatornájuk és melyik a legnépszerűbb csomag az ügyfeleik körében.

OTP Bank: kedvező díjak, többletszolgáltatások

Az OTP Bank mintegy 300 ezer aktív hitelkártyás ügyféllel rendelkezik. Hitelkártya típusonként különböző mértékű, de összességében az egy hitelkártyához tartozó átlagos keret 350 ezer forint.

A bank legfontosabb és egyben leghatékonyabb értékesítési csatornája továbbra is a fióki értékesítés. Az OTP által kibocsátott lakossági hitelkártyák közel kétharmadát az Amex Blue hitelkártyák teszik ki. Az ügyfelek jellemzően azokat a kártyatípusokat részesítik előnyben, amelyekhez kedvező díjak és többletszolgáltatások tartoznak.

FHB: hitelkártya külföldi utasbiztosítással

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az átlagos hitelkártya limit 250 ezer forint az FHB Bank ügyfélkörében. A MasterCard Standard és MasterCard Gold bankkártyát kínálják ügyfeleink részére, külföldi utasbiztosítással. A legfontosabb és a leghatékonyabb hitelkártya értékesítési csatornájuk a bankfiókok. A legnépszerűbb csomag az ügyfelek körében a MasterCard Standard hitelkártya.

K&H Bank, Raiffeisen Bank, Budapest Bank

Címkék: