Páros lábbal rúgja be az Aldi és a Lidl ajtaját a Tesco: hangsúlyos változás jön a Tesco Expressz üzletekben

Pénzcentrum2024. április 24. 06:45

A Tesco kedvezőbb árú saját márkás termékekre cseréli az árucikkeket Expressz üzleteiben, válaszul a növekvő megélhetési költségekre és az ehhez idomuló vásárlói magatartásra, így növelheti versenyképességét a német diszkontláncokkal szemben - írta a MSN.

A Tesco bejelentette, hogy a vásárlók növekvő megélhetési költségei miatt Expressz üzleteiben olcsóbb termékcsaládokat vezet be: az üzletlánc több mint 50 terméket cserél le az annál kedvezőbb árú saját márkás alternatívákra kisebb boltjaiban. Ezzel a lépéssel a német diszkontláncok, például az Aldi és a Lidl térnyerésére reagálnak, ugyanis ezek az utóbbi hónapokban vonzani kezdték a spórolós vásárlókat.

A Which? fogyasztóvédelmi szervezet tanulmányából kiderül, hogy azok a vásárlók, akik inkább a Tesco kisboltjait választják, sokkal többet költhetnek, mivel a termékek egy része drágább ezekben az üzletekben - a Tesco az új intézkedéseivel arra törekszik, hogy csökkentse a különbséget.

Az új termékek bevezetése az elkövetkező két hétben kezdődik meg és augusztus végén fejeződik be. Sarah Lawler, a Tesco Convenience részleg ügyvezető igazgatója kiemelte:

Tudjuk, hogy jelenleg minden vásárlónk nagy figyelmet fordít arra, hogyan költse el a pénzét. Reméljük, hogy ezekkel a változtatásokkal tovább tudjuk csökkenteni a családok élelmiszerköltségeit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lawler hangsúlyozta továbbá azt is, hogy bár ezek az üzletek nem rendelkeznek akkora polcterülettel, mint a nagyobb boltok, a változtatásokkal több helyet biztosítanak a saját márkás termékeiknek.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címkék:
vásárlás, Tesco, élelmiszer, spórolás, árak, saját márka, márka, bevásárlás, sajátmárka, vásárlók, termékek, márkahűség, sajátmárkás,