Hadat üzent Orbán Viktor az inflációnak: 2023-ra 10% alá kell szorítani az árdrágulást

Pénzcentrum2022. október 14. 07:58

Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak nyilatkozott. A miniszterelnök beszélt az inflációról, annak csökkentéséről, valamint az energiaellátottság biztonságáról. Kiemelte, hogy jövő ilyenkor egy számjegyűre kell csökkenteni a drágulás mértékét.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban beszélt. Szóba került többe között az energiakrízis, az EU-s a rekordmagas infláció, valamint az energiakrízis.  miniszterelnök elmondta, hogy Magyarországnak gondot okoz, hogy más európai országokhoz képest kevesebb lehetősége van a energiaimport-lehetőségeinek bővítésére. Hangsúlyozta, hogy már csak a Török Áramlat vezeték hoz gázt Magyarországra, innen érkezik hozzánk gáz. Ha ez a vezeték megsérülne, az óriási fenyegetést jelentene az energiaellátás biztosítására.

Magas inflációval kapcsolatban arról beszélt a miniszterelnök, hogy az ukrán háború lezárása, valamint az energiaárak csökkenése kulcsfontosságúak abban, hogy csillapodjon a drágulás mértéke.

Elmondta, hogy az a cél, hogy jövő ilyenkorra az infláció a mostani fele alatt legyen, és egy számjegyű.

Ennek az elérése a pénzügyminiszter és a jegybank elnökének feladata most - tette hozzá Orbán Viktor. Itt érdemes kiemelni, hogy ma reggel rendkívüli sajtótájékoztatót tart Virág Barnabás, az MNB alelnöke, melyről a Pénzcentrum élőben tudósít.

Címkék:
gáz, rezsi, Orbán, áram, rezsicsökkentés, drágulás, infláció, orbán viktor, kossuth, kossuth rádió, árdrágulás, orbán kossuth rádió, rezsiemelés, energiakrízis,