Rendkívüli kormányinfót hirdettek mára: vajon mi ilyen sürgős?

Pénzcentrum2022. szeptember 17. 09:30

Ma délután egykor, vagyis szokatlan időpontban kerül sor az újabb kormányinfóra. Megnéztük, mivel kapcsolatban születhet bejelentés.

Rendkívüli időpontban, ma 13 órakor tartják az újabb kormányinfót - lapunk csak ma reggel kapta meg a meghívót, így okkal feltételezhető, hogy nagy bejelentésekre készül a kormány. Várható, hogy bejelentenek valamit a benzin- vagy élelmiszerárstopról, illetve döntés születhetett arról is, hogy valóban elmarad-e az őszi szünet. A kormányinfón végül bejelentették, hogy a rezsicsökkentést is az átlagfogyasztás szintjéig megtartják, fenntartják. Azt látják, hogy sokan bele tudnak férni az átlagba, emellett sokan elkezdtek spórolni is.

Mikor legutóbb szombaton tartottak kormányinfót még júliusban, az sok autózónak nagyon fájt: ekkor jelentették be, hogy a céges autók nem kaphatnak ársapkás benzint vagy gázolajat. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elmondása szerint kénytelenek voltak meghozni ezt a nehéz döntést, miután akkoriban karbantartás miatt kénytelen volt leállni a százhalombattai finomító. Kiderült, hogy a benzinárstop is marad legalább az év végéig.

Az őszi szünet elmaradását már korábban is pedzegette a kormány, hozzátéve, hogy így cserébe a téli szünet lehet hosszabb. A pedagógusok, valamint a szülők azonban azt kérték a kormánytól, hogy mielőbb döntés szülessen, hogy a programokat, kivett szabadságokat át lehessen ütemezni - erről végül nem beszélt a kormány,

A legtöbb magyart érintő kormányzati intézkedés a hatósági élelmiszerárstop bevezetése volt, amelyről maga a miniszter mondta az előző kormányinfón, hogy még október 1., a hatósági árstop ütemezett lejárata előtt dönthetnek róla. Ahogy a benzinárstop, az élelmiszerárstop is marad december 31-ig - tehát egyelőre nem kell drasztikus drágulásra számítani a boltokban, legalábbis az árcsökkentett termékek esetében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Friss! A Kormányinfón történt bejelentések az alábbi cikkünkben olvashatók:

(címlapkép: MTI/Illyés Tibor)

Címkék:
kormány, oktatás, gazdaság, őszi szünet, kormányinfo, miniszter, gulyás gergely, kormányinfo ma, benzinárstop, élelmiszer-árstop,