Gulyás Gergely: felülvizsgálják a rezsicsökkentett gázmennyiségeket, ezek lesznek az új határok

Pénzcentrum2022. augusztus 23. 13:15

Ülésezett a mai napon a kormány, melyet Semjén Zsolt vezetett, áttekintették az energetikai helyzetet. Mint kiderült, földgáz esetében a különböző helyekről beszerzett szállítmányok nem azonos minőségűek, a fűtőértékük változó. A kormány ezért most arról döntött, hogy függetlenül a fűtőértéktől, minden háztartás részesüljön a kedvezményes fogyasztásból.

Szokatlan időpontban, kedden kora délután kerül sor a kormányinfóra, melyet ezúttal is élőben követ a Pénzcentrum. Ülésezett ma a kormány, melyet Semjén Zsolt vezetett, áttekintették az energetikai helyzetet. Jelentősen megemelkedtek az energiaárak, ezért mint az már korábban kiderült, a rezsicsökkentett árakat a kormány az átlagfogyasztás erejéig tudja biztosítani a kormány - kezdte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Majd kifejtette, hogy földgáz esetében a különböző helyekről beszerzett szállítmányok nem azonos minőségűek, a fűtőértékük változó. A kormány  most arról döntött, hogy függetlenül a fűtőértéktől, minden háztartás részesüljön a kedvezményes fogyasztásból.

Éppen ezért most 63 645 MJ-ban állapították meg a fűtőértéket, eddig a határ 59 ezer MJ volt. Az ezt szabályozó rendelet még ma megjelenik - mondta el a miniszter.

Az OMSZ vezetőinek felmentése kapcsán a miniszter elmondta, hogy ez esetben már egy hosszabb távú eredménytelenségről van szó. Az augusztus 20-i esemény csak az utolsó csepp volt a pohárban.

A Magyarországnak járó, de visszatartott EU-támogatások kapcsán elmondta, hogy

minden vitás pontban közös álláspontra jutottak. Minden eddiginél szigorúbb rendszert hozunk létre a pénzek felhasználása és ellenőrzése tekintetében

Újságírói kérdésre a miniszter elmondta, hogy az élelmiszer árstopot október elejéig még biztosan fenntartják, hogy utána mi lesz, arról még nincs döntés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hiába nőnek drasztikusan az energiaárak, a miniszter elmondta, hogy a kórházakat, szociális intézményeket, iskolákat minden körülmények között nyitva kell tartani. A tanárhiánnyal kapcsolatban elmondta, hogy nem látnak jelenleg olyan körülményt, mely az oktatás folytonosságát veszélyeztetné.

Az aszály kapcsán elhangzott, hogy hazánk élelmiszerellátottsága biztosított. 

 

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA 

Címkék:
gáz, kormány, rezsi, oktatás, rezsicsökkentés, európai bizottság, omsz, eu, földgáz, kormányinfo, tanárhiány, földgázfogyasztás, miniszter, gulyás gergely, rezsidíj, rezsiemelés,