Napokon belül nyithatnak a teraszok: a vállalkozó felelőssége oltásra ösztönözni a dolgozókat

Pénzcentrum2021. április 18. 10:17

Elértük a 3 millió 250 ezer beoltottat, Jövőhét közepén várható az újraindítás következő lépcsőfoka, ami a vendéglátóhelyek teraszainak a megnyitását jelenti. Kovács László, a magyar vendéglátók ipartestületének elnöke szerint a vendéglátó vállalkozók felelőssége, hogy ösztönözzék a dolgozóikat arra, hogy beoltassák magukat.

A vendéglátó vállalkozó felelőssége, hogy ösztönözzék a dolgozóikat arra, hogy beoltassák magukat - mondta a Kossuth rádióban Kovács László a magyar vendéglátók ipartestületének elnöke.

Ha teljes körű oltottsággal rendelkezik egy adott üzletnek a személyzete, akkor ki is írhatják egy táblába, hogy a hely a covid-vírus szempontjából biztonságos, itt mindenki be van oltva

- jelentette ki a szakember. Kiemelte, hogy az egész turizmusra vonatkoztatva a nyitás óriási vonzerő az országnak és a belső turizmus szempontjából is ugyanolyan fontos, hogy bátrabban induljanak el az emberek.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy nagy veszélyt jelent a vállalkozó számára, ha az egyik alkalmazottja fertőzött lesz, mivel akkor egyből karantén alá kell helyezni az adott vendéglátóipari egységet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vélhetően csak munkabér emelésekkel lehet csak visszacsábítani a korábban ott dolgozókat és újraindítani a rendszert ami jó esetben 2 hetet igényel - jelentette ki az enök.

Címkék:
vállalkozás, oltás, vakcina, terasz, nyitás, covid, vendéglátósok,