5000 kilométer alatt is megéri a biztosítás?

Pénzcentrum2011. november 11. 12:35

Míg a kgfb kampány első hete viszonylag csendesen telt, addig az elmúlt napokban már megindultak a kötések; az autósok egyre nagyobb számban győződnek meg róla, hogy érdemes kihasználni az újabb jelentős áresést. Bár a váltók döntő többségénél a fő motivációt az idén is elérhető több ezer forintos átlagos megtakarítás jelenti, egyre többen vannak, akiknél a döntést az befolyásolja, hogy a biztosító milyen kiegészítőt kínál a kötelező mellé.

Az idei kötelező kampányt a merész és újító megoldásokat kínáló biztosítók forgatják fel. Mivel az elmúlt években folyamatosan csökkentek a kgfb díjak, elértük, hogy európai viszonylatban is Magyarországon a legalacsonyabbak. A több éves csökkenés eredményeként mostanra az előző évekhez képest kisebb árkülönbségek adódnak az egyes biztosítók között. Éppen ezért a kötések során egyre nagyobb szerepe van már itthon is annak, hogy a kötelező biztosításhoz milyen kiegészítő szolgáltatások választhatók, hiszen az ár mellett ez is egyre fontosabb szempont az ügyfelek számára.

A négy éve működő Genertel 20-30 százalékos kedvezményt kínál mindazon autósok kgfb-díjára, akik a kötelezőt és a miniCascó extra biztosítást tartalmazó Gépjármű-biztosítási alapcsomagot veszik igénybe, és ezzel gondoskodnak saját káruk fedezetéről is arra az esetre,ha ők maguk okoznak balesetet.

A társaság elsőként vezette be Magyarországon a futásteljesítményhez igazított tarifáit. A Genertel által végzett felmérés szerint növekszik azon autósok aránya, akik éves szinten kevesebb, mint ötezer km-t tesznek meg gépjárművükkel. Ennek oka döntően az üzemanyagárak emelkedése, de szerepet játszik az is, hogy sok esetben a család rendelkezik még egy saját vagy akár céges kocsival. 

 

Címkék: