Földrengés: százmilliós károk, kivonul a piacvezető biztosító - frissítve

Pénzcentrum2011. január 31. 12:02

AEGON Magyarország Hétfő reggel óta folyamatos a kárbejelentés a piacvezető lakásbiztosítónál, az AEGON Magyarországnál. A társaság becslése szerint 2-3 ezer épületben keletkezhetett kár az Oroszlány környékén történt, a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földrengés következtében. A társaság kárszakértői a gyorsabb és eredményesebb ügyintézés érdekében kivonulnak a térségbe.

Hétfő reggeltől folyamatosan érkeznek a kárbejelentések az AEGON Magyarországhoz a 2011. január 29-én 18 óra 41 perckor Oroszlány környékén bekövetkezett földrengés nyomán. A földmozgást az epicentrumtól még mintegy 100 kilométerre is érezni lehetett.

Az AEGON Magyarországhoz hétfő 11 óráig 200 db bejelentés érkezett a térségből (elsősorban Komárom, Fejér megyékből), az ügyfelek becslései szerint a károk értéke 25 millió forint. A társaság az ügyfeleit ért összkárértéket 100 millió forint nagyságrendűre becsüli, mintegy 2-3 ezer kárbejelentéssel számolva.

A bejelentések alapján a legtöbb épület Komárom megyében, ezen belül is Oroszlányban rongálódott meg, de Fejér megyéből is érkeznek bejelentések. Komolyabb szerkezeti kár ugyanakkor az első információk alapján egyetlen épületben sem keletkezett.

Földrengés! Vizsgálják a repedező panelházakat

A kárbejelentések számához mérten a biztosító növeli a térségben dolgozó kárszakértői számát, hogy a felmérések mielőbb megtörténjenek. Az AEGON Magyarország telefonon, a 06-40 /204-204-es számon, és az interneten is fogadja a kárbejelentéseket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Allianz Hungária

Közel négyszáz darab kárbejelentés érkezett az Allianzhoz, a társaság ma megkezdte a helyszíni kárfelmérést a földrengés sújtotta területeken.

Címkék: