Húsz éve a magyar piacon az UNIQA

Pénzcentrum2010. december 20. 19:02

Az UNIQA Biztosító jogelődei révén éppen 20 éve lépett a hazai biztosítási piacra, és a kezdetektől fogva a hazai sportélet és kultúra elkötelezett támogatója.

A biztosító jogelődjét, a Colonia Biztosító Részvénytársaságot éppen két évtizeddel ezelőtt, 1990 őszén alapították. A vállalkozás mára az ország hatodik legnagyobb biztosítójává nőtt ki magát, a gépjármű-biztosítók rangsorában pedig a harmadik. A csaknem félmillió lakossági és vállalati ügyfelet ezerfős értékesítői gárda szolgálja ki, a díjbevétel 2009-ben kis híján elérte az 53 milliárd forintot.


Othmar Michl

"A biztosítási tevékenység önmagában is felelősségvállalás, számunkra azonban fontos, hogy a mindennapi üzleti tevékenységen túl is segítsünk" - mondta Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója. A vállalat az új generáció biztosítójaként jelentős sport-és kultúratámogatói szerepet vállal. Jelenleg a társaság közvetlenül több mint egy tucat különböző sportág egyéni versenyzőjét, csapatát és válogatott egyesületét segíti, míg a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül szinte a teljes hazai sportágpalettát támogatja.

A támogatottak között szerepelnek profi együttesek, amatőrök, és Sors Tamás személyében paralimpikon úszó is. Gyenesei Leila olimpikon öttusázó és Pars Krisztián olimpikon kalapácsvető a 2012-es olimpiáig a biztosító "arcaként" hirdetik a sport, valamint az egészséges életmód fontosságát. Több éves sikeres együttműködés fűzi a biztosítót a TEVA-Vasas-UNIQA férfi vízilabda csapatához és az MKB Veszprém férfi kézilabda együtteséhez, az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabda csapatához, a Magyar Olimpiai Bizottsághoz, valamint a Magyar Vízilabda Szövetséghez is.

Az UNIQA kultúra iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a társaság ebben az évben többek között két nagy volumenű kiállítás létrejöttét segítette, Reigl Judit festőművész Debrecenben megrendezett kiállítása mellett a Ludvig Múzeum Gleen Brown tárlatát is támogatta. Emellett aktív támogatóként vett részt a pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Biztosító támogatja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület, a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány valamint a Magyar Vöröskereszt munkáját is. "Nagyon jó kapcsolatot ápolunk gyermekalapítványokkal, kórházakkal is. Nyáron az árvíz károsultjainak megsegítésére 5 millió forintot adományoztunk a Magyar Vöröskereszt javára, és a Magyar Biztosítók Szövetségével karöltve ipari teljesítményű búvárszivattyúkat ajánlottunk fel a mentéshez. Dolgozóink tartós élelmiszert, tisztítószereket és ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak." - tette hozzá Othmar Michl.

 

Címkék: